'ABD, Suriye'de muhalifleri DAEŞ'e karşı yalnız bıraktı'

'ABD, Suriye'de muhalifleri DAEŞ'e karşı yalnız bıraktı'

Suriyeli muhalif komutanlar, ABD'nin muhalifleri terör örgütü DAEŞ'e karşı yalnız bıraktığını belirtti.

Suriyeli muhalif gruplardan Kuzey Ordusu Komutanı Refik Zaamut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ABD, DAEŞ'e karşı mücadelede bizleri (muhalifleri) yalnız bıraktı." ifadelerini kullandı.

Halep'in kuzey kırsalının terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye teslim edilerek örgütü Suriye'nin meşru bir gücü gibi göstermek isteyen uluslararası bir komplonun varlığına dikkati çeken Zaamut şunları kaydetti:

"ABD, Rusya ve bazı Batı ülkeleri Halep'in kuzeyindeki muhalif güçleri tasfiye etmeye çalışıyor. Bu planla PYD'yi bölgede DAEŞ'e karşı mücadele eden tek güç olarak göstermek istiyorlar. Bu durumda PYD, DAEŞ'e karşı savaşabilecek nitelikli tek güç olarak ortaya çıkarılacak. ABD, Suriyeli muhalif güçleri destekleme noktasında ciddiyetsiz bir tutum alarak altı aydan beridir bu güçleri yanıltıyor ve DAEŞ'e karşı mücadelelerinin başarısız olması için çaba gösteriyor."

ABD'nin DAEŞ'e karşı mücadelesinde muhaliflere verdiği destek sözlerine bağlı kalmadığını kaydeden Zaamut, "DAEŞ son bir kaç gün zarfında bölgedeki yoğun saldırılarıyla muhaliflerin kontrolündeki Azez'in güneydoğusundaki Kafr Kelbin ve Kel Cibrin köylerini geri aldı. Bu hamleyle Mari ilçesindeki muhaliflerin tek tedarik yolları kesilerek ilçe dört taraftan hem DAEŞ hem PYD tarafından kuşatılmış oldu." dedi.

"PYD'ye uluslararası meşruiyet verilecek"

Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı Hamza Tümeni Komutanı Seyfeddin Bolat da ABD'nin muhaliflere olan desteğini son zamanlarda ciddi bir şekilde azalttığına işaret etti.

ABD'yi Mari'de ilerleyip kontrolü sağlaması için PYD'ye destek vermekle suçlayan Bolat, "böylelikle PYD'ye DAEŞ ile mücadelesinde uluslararası bir meşruiyet verilecek." dedi. 

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.