ABD, Somali'deki durum için endişeli

ABD, Somali'deki durum için endişeli

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, "ABD, Somali'de kötüleşen güvenlik ortamı sebebiyle çok endişeli. Tüm bu insanlar bizim kardeşimiz. Eğer onlara yönelik bir tehdit varsa, bize karşı da bir tehdit var" dedi.

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Somali'de kötüleşen güvenlik sorunu sebebiyle "çok endişeli" olduklarını belirterek, "Afrika Birliği Somali Misyonu'na (AMISOM) her zaman çok destek olduk ve bunu sürdüreceğiz." dedi.

Haley, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'daki Afrika Birliği Genel Merkezi'nde, Afrika Birliği Siyasi İşler Komiseri Cessuma Minata Samate ile yaptığı görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aralarında Güney Sudan ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin de olduğu Afrika turuna Etiyopya'dan başlayan Nikki Haley, ABD'nin Afrika'yla iş birliğini kuvvetlendirmenin yollarını aradığını kaydetti.

Somali'de yaklaşık 2 hafta önce meydana gelen ve 300'den fazla insanın ölümüne neden olan bombalı saldırıyı hatırlatılması üzerine Haley, "ABD, Somali'de kötüleşen güvenlik ortamı sebebiyle çok endişeli. Tüm bu insanlar bizim kardeşimiz. Eğer onlara yönelik bir tehdit varsa, bize karşı da bir tehdit var." şeklinde konuştu.

Nikki Haley, ABD'nin Afrika'daki ortaklarıyla terörle mücadeleyi sürdürdüğünü söyleyerek, "AMISOM'a her zaman çok destek olduk ve bunu sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Öte yandan, Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, Afrika ülkelerine yaptığı ziyaretler kapsamında bugün Etiyopya'ya geldi.

Fermacu'yu, Addis Ababa'daki Bole Havalimanı'nda, Etiyopya Dışişleri Bakanı Workneh Gebeyehu karşıladı.

Etiyopya'dan önce Uganda'yı ziyaret eden Somali Cumhurbaşkanı Fermacu'nun, Eş-Şebab örgütüne karşı çevre ülkelerden destek aradığı bildiriliyor.

Fermacu'nun bir sonraki durağının ise Cibuti olması bekleniyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.