ABD seçimleri Facebook'tan yayınlanacak

ABD seçimleri Facebook'tan yayınlanacak

26 Eylül’de başlayacak Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri Facebook üzerinden canlı yayınlanacak.

Demokratların adayı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump arasında geçeceği düşünülen ABD başkanlık seçimleri, sosyal medya üzerinden de takip edilebilecek. Yayınladığı dizilerle adından söz ettiren ABC TV kanalı, Amerika'nın yeni başkanının seçileceği başkanlık seçimlerini Facebook üzerinden canlı yayınlayacağını duyurdu.

ÇEKİŞME FACEBOOK'TAN CANLI...

Dünya genelinde büyük ilgiyle takip edileceği tahmin edilen Amerika başkanlık seçimleri, sosyal medya devi Facebook üzerinden takip edilebilecek. Sosyal medyanın gelişmesi ve yaygınlaşması ile klasik medya anlayışını bir kenara bırakan medya devleri, yayın politikalarında da değişikliğe gidiyor. İzleyicilerin anlık olarak tüm gelişmeleri takip etme imkânını sunan sosyal medya ve internet sitelerinin bu kolaylıkları, ilgi çekiyor.

İnternet yayıncılığının yoğun talep görmesi, medya devlerini bu konuda adım atmaya itiyor. ABC, iki önce aldığı karar sonrası Facebook üzerinden Facecast adını verdiği çalışma ile haberlerin kısa videolarını yayınlamaya başlamıştı. ABC bu kararını bir adım daha ileriye taşıyarak Facebook ile yaptıkları anlaşma sonrası seçim yayınlarını tamamen sosyal medya sitesi üzerinden yayınlayacak. Amerikan seçimleri döneminde farklı şehirlerden ortak canlı yayınlar ve tartışma programları bir arada yayınlanacak. Bu yayınların vatandaşların oy verecekleri ismi kararlaştırmalarında etkili olduğu belirtiliyor.

 

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.