ABD saldırısında Mavi Marmara aktivisti Alnıak da öldü

ABD saldırısında Mavi Marmara aktivisti Alnıak da öldü

ABD'nin Arap müttefikleriyle Suriye’de IŞİD hedeflerine yönelik saldırısında, Mavi Marmara aktivistlerinden Yakup Bülent Alnıak da hayatını kaybetti.

İYİLİKDER Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ABD'nin Suriye'de IŞİD hedeflerine yönelik saldırısında, birkaç ay öncesine kadar derneklerinde gönüllü olarak faaliyet gösteren Mavi Marmara aktivistlerinden Yakup Bülent Alnıak'ın hayatını kaybettiğini açıkladı.  
 
İYİLİKDER'den yapılan açıklamada, Alnıak'ın İYİLİKDER ve Meşale Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nde bir dönem gönüllü olarak hizmet verdiği, 2 ay kadar önce de Suriye'ye gittiği belirtildi. 
 
Alnıak'ın derneklerinin Kurban Bayramı organizasyonu ile ilgili görevli olarak Suriye'ye gitmediği belirtilen açıklamada, "Alnıak, Suriye'de yaşanan insanlık dramı ile ilgili '3. Yılında Suriye Dramı' adlı bir kitap çalışması yapıyordu. Son saldırılarda İdlib'de kaldığı evin ABD tarafından bombalanması sonucu hayatını kaybetmiştir " ifadelerine yer verildi. 
 
Alnıak'ın Suriye'de toprağa verileceği öğrenildi. Alnıak'ın Gazze'ye yardım götürürken İsrail saldırısı sonucunda 9 kişinin hayatını kaybettiği Mavi Marmara gemisindeki aktivistlerden olduğu, burada yaşadıklarını "Mavi Marmara Serencamı" adlı kitabı kaleme aldığı hatırlatıldı. 
 
İki çocuk babası Alnıak için Malatya'da taziye çadırı kurulduğu bildirildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.