ABD PacNet'i uluslararası suç örgütü ilan etti

ABD PacNet'i uluslararası suç örgütü ilan etti

ABD Hazine Bakanlığı, 80'den fazla ülkede para transfer hizmetleri veren PacNet'i, kara para aklama gerekçesiyle suç örgütü ilan etti.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 80'den fazla ülkede para transfer hizmetleri veren PacNet, kara para aklama gerekçesiyle uluslararası suç örgütü ilan edildi.

SAHTEKARLAR ADINA PARA TRANSFERİ YAPIYORLAR

Posta yoluyla dolandırıcılık yapan sahtekarlar adına 20 yıldır para transferi yapan şirketin, 18 ülkedeki üst düzey 12 yetkilisi ve 24 iştiraki kara listeye alındı. ABD'nin yaptırım listesine alınan kişilerin arasında Kanada, İngiltere, Brezilya, İtalya ve İrlanda vatandaşlarının olması şirketin uluslararası bağlarına dikkati çekti.

Bu şahısların isimleri ise şöyle: Paul Davis, Rosanne Day, Gerard Alphonsus Humphreys, Ruth Ferlow, Marie Boivin, Brian Weekes, Monica Elizabete Bottcher, Siobhan Ann Hanrahan, Raffaelle Ferrari, Donna Maria MacBain, Mary Ann Driscoll ve Estelle Snyman.

BU KİŞİLERLE TİCARİ İLİŞKİ KURMAK YASAK

Bakanlığın hakkında yaptırım kararı aldığı şahıs ve kurumların ABD'de bulunan tüm mal varlıkları dondurulurken, Amerikalıların bu kişilerle ticari ilişki kurması da yasaklandı.

 

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.