ABD ordusu yanlışlıkla canlı şarbon bakterisi göndermiş

ABD ordusu yanlışlıkla canlı şarbon bakterisi göndermiş

ABD ordusunun, etkisiz hale getirilmemiş şarbon bakterilerini, geçen yıl 9 eyaletteki laboratuvarlar ile ABD'nin Güney Kore’deki askeri hava üssüne yanlışlıkla gönderdiği bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Steve Warren, yaptığı yazılı açıklamada, canlışarbon bakterilerinin, Utah eyaletindeki Dugway’de bulunan orduya ait bir araştırma tesisinden Teksas, Maryland, Wisconsin, Delaware, New Jersey, Tennessee, New York, California ve Virginia eyaletleri ile Güney Kore’deki Osan hava üssüne yollandığını kaydetti.

Kamuya yönelik bilinen bir riskin bulunmadığını belirten Warren, laboratuvar çalışanlarının da şarbon bakterisine maruz kaldığını teyit edecek veya kendilerinde şüphelenilecek bir durumun görülmediği bilgisini verdi.

Öte yandan, Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Hastalık Koruma ve Kontrol Merkezi olaya ilişkin soruşturma başlattıklarını duyurdu. 

Warren da yanlışlıkla gönderilen bakterilere ilişkin soruşturmada Hastalık Koruma ve Kontrol Merkezi ile işbirliği içinde bulunduklarını ifade etti. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.