
ABD, Küba'ya 55 yıl sonra büyükelçi atıyor
ABD yönetimi, 1961'de diplomatik ilişkilerini kestiği Küba'ya 55 yıl aradan sonra ilk kez büyükelçi atama kararı aldı.
ABD Başkanı Barack Obama, halen Küba'daki ABD Büyükelçiliğinde maslahatgüzar olarak görev yapan Jeffrey DeLaurentis'i Havana Büyükelçisi olmaya aday gösterdi.
DeLaurentis, ABD ile Küba'nın 2014 sonunda ilişkileri normalleştirme kararı alması ve bu çerçevede geçen yıl karşılıklı olarak büyükelçiliklerini açmasının ardından ABD'nin Havana Büyükelçiliğinde maslahatgüzar olarak görev yapıyordu.
ABD Dışişleri Bakanlığının kariyer diplomatlarından olan DeLaurentis, daha önce de ABD'nin BM Daimi Temsilciliğinde, Bogota Büyükelçiliğinde ve Washington'da bakanlık merkezinde çeşitli görevlerde bulunmuştu. DeLaurentis'in büyükelçi olarak atanabilmesi için Senato tarafından onaylanması gerekiyor.
İki ülke, ilişkileri normalleştirme kapsamında büyükelçilikleri açma, doğrudan ticari uçuşları yeniden başlatma kararı almıştı. ABD yönetimi Küba'ya yönelik bazı ekonomik ve ticari kısıtlamaları gevşetmişti. Obama, mart ayında Küba'ya giderek 1928'den beri bu ülkeyi görevdeyken ziyaret eden ilk ABD Başkanı olmuştu.
Kaynak: AA
Manşetler
15 YENİ ÜNİVERSİTE KURULUYOR
O HAKİM İÇİN, BÜTÜN MÜSLÜMANLARDAN DUA BEKLİYORLAR
AZİZ SANCAR: YA BEN KANSERİ ÖLDÜRECEĞİM, YA KANSER BENİ ÖLDÜRECEK!
İŞGALCİ YAHUDİLER CAMİYE İSRAİL BAYRAĞI ASTI
METEOROLOJİ’DEN RAHMET MÜJDESİ: SERİN VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR
KİMDEN GELİRSE GELSİN HAKKA YÖNEL, KİMDEN GELİRSE GELSİN, BÂTILI REDDET
BUGÜN DE BİZ SİZİ UNUTTUK
AĞRI'DA İKİ BİN ÖĞRENCİ CADDEDE KİTAP OKUDU
EVRENDE YALNIZ OLUP OLMADIĞIMIZI KEŞFETMEK İÇİN FIRLATTILAR
AVUSTURYA'NIN DENSİZ BAŞBAKANI CAMİ KAPATMAKLA TEHDİT ETTİ
HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.