ABD itiraf etti: PKK ile YPG ilişkilidir

ABD itiraf etti: PKK ile YPG ilişkilidir

ABD’den itiraf gibi açıklama geldi. Senato’da bir soruya yanıt veren ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, PKK ile YPG ve PYD arasında ilişki bulunduğunu kabul etti

Üzüm bol miktarda enerji içerir, protein açısından zengindir ve bol miktarda lif içerir. Türkiye’nin PKK ve PYD’nin aynı olduğu yönündeki uyarılarına rağmen Suriye’de IŞİD’e karşı PYD’ye destek vermeye devam eden ABD’den itiraf gibi bir açıklama geldi.

Uzun süredir Türkiye’nin uyarılarını dikkate almayan ABD’de Savunma Bakanı Ashton Carter, Senato’daki oturumda soruları yanıtlarken PKK ile YPG ve PYD arasında ilişki bulunduğunu kabul etti.

Hükümetten uzun zamandan beri ABD yönetimine PYD'ye yapılan askeri desteklerin PKK'nın eline geçtiği ve Türkiye'ye karşı kullanıldığı yönünde uyarılar yapılıyordu.

SENATÖRÜN SORULARI KARŞISINDA KABUL ETMEK ZORUNDA KALDI

Senatonun Silahlı Hizmetler Komitesi’nde soruları yanıtlayan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Senatör Lindsey Graham’in PKK, PYD ve YPG ile ilgili soruları üzerine aralarında bağlantı olduğunu kabul etti.

Carter, Lindsey Graham’in “PYD’yi ve YPG’yi hiç duydunuz mu?” şeklindeki sorusuna “Evet” karşılığını verince Graham bu defa “Bunlar kimdir?” sorusunu yöneltti. Carter, da “Kürt gruplar” cevabını verdi.

Senatör Lindsey Graham bunun üzerine Carter’a “YPG, PYD’nin silahlı kanadı mı?” dedi, Savunma Bakanı ise “Evet, doğru” cevabını verdi.

Ashton Carter, Graham’in “Raporlar, bunların PKK ile bağlantılı ya da en azından önemli ilişkileri olduğunu gösteriyor, doğru mu?” şeklindeki sorusuna ise “Evet” cevabını verdi.

Lindsey Graham’in, PKK’nin Türkiye için terör örgütü olduğunu belirtmesi üzerine Carter, “PKK sadece Türkiye’nin değil ABD’nin nazarında da terör örgütüdür.” ifadelerini kullandı.

Carter, senatör Graham’in “Türkler’in Suriye’de YPG’yi silahlandırdığımız için bize kızgın olması sizin için şaşırtıcı mı?” sorusu üzerine ise “Hayır” cevabını verdi ve Türkiye ile geniş istişareler içinde olduklarını söyledi.


canlıhaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.