ABD, İsrail’e teslim oldukça yalnızlaşacak

ABD, İsrail’e teslim oldukça yalnızlaşacak

İsrail asıllı caz sanatçısı ve yazar Gilad Atzmon, bağımsız Filistin’in uluslararası arenada gördüğü destekten övgüyle bahsetti.

MAZLUMDER’in davetlisi olarak geldiği İstanbul’da AA’ya konuşan Atzmon, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki (BMGK) devletlerin çoğunluğunun tasarıya destek verdiğini hatırlatarak, “Bunu Filistin’in zaferi olarak görüyorum. Ret oyu veren 2 ülkeden biri ABD. ABD, İsrail’e teslim oldukça, yalnızlaşacak. Bu oylamadan çıkan mesaj çok açık ve ABD için çok tehlikeli. BM’ye göre varolmayan Filistin devleti ABD’yi yalnızlaştırmayı başardı” ifadelerini kullandı.

AB reddettiği için şanslısınız

Gilad Atzmon, Türkiye ile ilgili görüşlerini ise şöyle açıkladı: “Nereye gitsem bir depresyonla bir hüzünle karşılaşıyorum. ABD, Latin Amerika, Avrupa, İngiltere... Şimdi İstanbul’dayım, dolaşıyorum ve canlı bir toplum görüyorum. Pazara gidiyorum bu ülkenin denizinden çıkmış balıklar var, bu ülkenin topraklarında yetişmiş portakallar, bu ülkenin tarlalarından domatesler var. AB,  İslam korkusuyla sizi içine almayı reddettiği için çok şanslısınız. Avrupa ve genel olarak Batı, bir hizmet ekonomisine dönüştü, Türkiye ise üretiyor. Türkiye sadece bölgede değil, dünyada büyük güç haline geliyor.”

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.