ABD-İsrail ilişkilerinde istihbarat skandalı

ABD-İsrail ilişkilerinde istihbarat skandalı

Amerikan Başkanı ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un geçen hafta Washington'daki görüşmesi bir istihbarat skandalı iddiası ile gündemde.

ABD Başkanı ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un geçen hafta Washington'daki görüşmesi bir istihbarat iddiası ile gündemde.

Washington'da ABD Başkanı Trump'ı hedef alan yeni suçlamalar, Rusya ve İsrail'in de dahil olduğu bir istihbarat skandalına işaret ediyor.

Amerikan basınında yer alan, Trump'ın DEAŞ'a dair istihbarat bilgilerini Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile paylaştığına dair haberlerin İsrail tarafından sızdırıldığı ortaya çıktı.

CNN International'e göre Trump-Lavrov görüşmesinde istihbarat bilgilerinin paylaşıldığı bilgisi İsrail tarafından Amerikan basınına sızdırıldı.

Trump-Lavrov görüşmesinde, İsrail'in DEAŞ terör örgütüne sızdırdığı ajan ya da ajanlara dair bilgilerin gündeme geldiği öne sürülüyor.

Amerikan basını bu görüşmede bazı gizli istihbarat bilgilerinin Trump tarafından Rusya ile paylaşıldığı iddialarına yer verdi. Paylaşılan bilginin içeriğinin ortaya çıkmasıyla kriz yeni bir boyut kazandı.

İsrail'in bu sızdırma ile ilgili gerekçesi ise DEAŞ terör örgütüne yerleştirdiği ajan ya da ajanlara dair bilgilerin Rusya'nın eline geçtiği kaygısı. 

Hatta, bu tartışma kapsamında bazı havacılık şirketlerine getirilen diz üstü bilgisayar yasağının kaynağının da İsrail'in DEAŞ içerisindeki kaynaklarından elde edildiği öne sürülüyor.

İsrail, şimdi Rusya'nın sahip olduğu bu bilgileri İran ile paylaşmasından endişe ediyor.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.