ABD halkı hakkı bulacaktır

ABD Yönetim biçimi: Federal Cumhuriyet.İdari bölümler: 50 eyalet ve 1 bölge; Amerika Birleşik Devletleri Başşehri:    Washington. Resmi Dili: İngilizce. Dini: Hıristiyanlık. 4 Temmuz 1776’da ABD kuruldu. 1787’de ilk Anayasası hazırlandı ve George Washington ilk Cumhurbaşkanı seçildi. 1790’da ilk sayım yapıldığında bu genç devletin nüfusu 4 milyondan az olup, çoğu doğu kıyısında yaşıyordu. Bugün 300 milyondan fazla nüfusu vardır. (2008). Okul ve üniversitelere kayıtlı öğrencilerin sayısı 60 milyon  kadardır. 4 bin Üniversite ve bunun 85 i bayan üniversitesidir.

ABD ve  Din: Kendi ibadethanesini ve dinini seçme ve kendi vicdanına göre ibadet hürriyeti her Amerikalının hakkıdır. Birleşik Devletler Anayasası’nda yapılan ilk değişiklik şöyledir: “Kongre, belirli bir dinin mecburi olması için veya ibadet hürriyetini yasaklayan bir yasa yapamaz.” Her eyaletteki Amerikalılar aynı ibadet hürriyetine sahiptirler.Bütün ülkede 219 mezhebe bağlı 331.000 yerel kilise ve gurubu vardır. Dünyadaki bütün batıl inançların merkezi bu ülkedir. İslam, Budist, Rus Ortodoks ve Yunan Ortodoks dahil, yeryüzündeki belli başlı dinlerin tamamı Birleşik Amerika’da temsil edilmektedir.

Dünya haberleri arasında takip ettiğimiz son gündem maddelerinden birisi  Türkiye’deki karakol baskını ve şehitlerimizin dışında,   ABD nin maddi  krizi olmuştur. ABD'nin dakikada 1 milyon dolar artan milli borcu 9.13 trilyon dolara ulaştı,yani 10 trilyon YTL. Bunun ulusal güvenlik sorunu olduğunu belirten uzmanlar Çin'in ABD tahvili almaktan vazgeçmesini felaket senaryosu olarak yorumluyor.Bu yıl ABD’nin milli borcunun dakikada 1 milyon dolar artmasını kaygı verici olarak nitelendirirken, uzmanlar bu miktarın her Amerikalı için ortalama 30 bin dolar borç alması anlamına geldiğine dikkat çekti .Özetle; ABD’nin toplam borcu 10 trilyon dolar. Ekonomik krizin muhtemel sonuçları, her 10 Amerikalıdan 8’ini korkutuyor. Her 10 kişiden 8'i, ülkenin yüksek borçluluğunun, çocuklarının ve torunlarının sırtına yük oluşturacağını düşünüyor. 

Bütün bu maddi sıkıntıların dışında ABD nin sosyal hayatı da tahrip olmaktadır..2008 itibariyle ABD’de 150 milyon ruhsatlı silah, 10 milyon ruhsatlı tabanca taşıyan kesim meydana gelirken, 20 milyon uyuşturucu bağımlılığı taşıyan insan ve AIDS mikrobunu taşıyanların çoğalması ve 50 milyon işsiz kişi ve her 15 dakikada öldürülen insanlar topluluğu. Bu itibarla; ABD nüfusunun ekseriyeti akşam karanlığında ve geceleri sokağa çıkmaya  korkmaktadır .Bu itibarla; Amerikanın münevver  halkı ve akl-ı selim sahipleri  var gücüyle kurtuluşu arıyor.

Nitekim çağımızın büyük İslam mütefekkiri Hz.Bediüzzaman yıllar önce bir leyle-i kadir gecesinde Rabbine ilticada kalbine gelen bir ihtarda bugüne bakarak diyor ki;  “..Amerika'nın Din-i Hakkı arayan ehemmiyetli cemiyeti gibi, rûy-i zeminin geniş kıtaları ve büyük hükümetleri, Kur'ân-ı Mu'cizü'l-Beyânı arayacaklar ve hakikatlerini anladıktan sonra bütün ruh u canlarıyla sarılacaklardır Hakikat noktasında, katiyen Kur'ân'ın misli yoktur ve olamaz; ve hiçbir şey bu mu'cize-i ekberin yerini tutamaz. ”     

Gördüğümüz kadarıyla ,ABD de  İslami ve  Kur’anı açıdan  her yeni yıl  bir evvelki den daha muhteşem olacaktır. Bunlar birbirini takip edecektir. İşaretler ve gelişmeler onu göstermekte ve tefsir etmektedir. “hakikatı anladıktan sonra bütün ruhu canlarıyla sarılmanın” yolunu aramaktadır.Yani bakarak değil ,her cihetle muhâkemesini yaparak. 2008 itibarıyla 24 milyon Müslüman ve 3 bin cami ve 400 İslam okulu bir mana ifade etmektedir kanaatındayım.Bu ışık bizede ABD nin münevver halkına da yetecektir ve hakkı ,hakikatı bulacaklardır.Ayrı bir manada deriz ki; bizler “doğru islamı yaşayacağız ,onlarda doğru islamı bulacaklardır”İnşaallah..

Yeni Asya

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.