ABD Fethullah Gülen'i iade etmeyecek mi?

ABD Fethullah Gülen'i iade etmeyecek mi?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen iade edilmeyecek mi sorusu üzerine "Bu kanaat her geçen gün daha da güçleniyor." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'iniadesiyle ilgili 'İade etmeyecekler mi?' sorusu üzerine yaptığı açıklamada, "Bu kanaat her geçen gün daha da güçleniyor. Zamana yayılıyor olması, orası eksik, burası fazla, yargı tartışmaları, bunların sürekli gündemde tutuluyor olması ve işin yarına öbür güne aktarılan yönü bu yöndeki bir kanaati besliyor" dedi.

"BEN BİR HUKUKÇU OLARAK ANLAMAKTA ZORLANIYORUM"

Adalet Bakanı Bozdağ, CNN TÜRK'te katıldığı Hakan Çelik'le Hafta Sonu programında yaptığı açıklamada, Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili "Yargı sürecine biz de saygı duyuyoruz. Bu süreç işlemesi lazım. Ondan şüphe yok ama bu kadar dosyasında evrak, bilgi, belge, delil olan birisine dair eğer yargı iade kararı vermezse hiç kimse o yargı kararının arkasına sığınmamalı. Eğer bu kadar bilgi, belge ve delille birisi iade edilmeyecekse hangi dosyada iade yapılır, ben bir hukukçu olarak onu anlamakta zorlanıyorum" ifadelerini kullandı.

"ZAMANA YAYILIYOR OLMASI BU YÖNDEKİ KANAATİ BESLİYOR"

Fethullah Gülen için 'İade etmeyecekler mi?' sorusu üzerine Bozdağ, "Ben kesin bir cümle söylemek istemiyorum. Çünkü süreç bitmedi. Bu süreç bittikten sonra bunu yüzde yüz anlayacağız ama bu kanaat ne yapıyor? Her geçen gün daha da güçleniyor. Yani zamana yayılıyor olması, orası eksik, burası fazla, yargı tartışmaları, bunların sürekli gündemde tutuluyor olması ve işin yarına öbür güne aktarılan yönü bu yöndeki bir kanaati besliyor. Nihayetinde bunun kararını ABD verecek, yetkili makamları verecek. Onlar karar vermeden biz, ABD yerine geçip 'Onlar yüzde yüz böyle yapacak' dersek yanlış olur; ama oradaki tutumlar, söylemler sizin dediğiniz kanaati Türkiye açısından güçlendiriyor" diye konuştu.

Habervaktim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.