ABD askeri Obama'ya dava açtı

ABD askeri Obama'ya dava açtı

Amerikan ordusunda görevli bir yüzbaşı, ABD’nin IŞİD’e müdahalesinin yasal olmadığı iddiasıyla Obama'ya dava açtı.

Amerikan ordusunda görevli bir yüzbaşı, ABD’nin IŞİD’e müdahalesinin yasal olmadığı iddiasıyla Obama'ya dava açtı.Amerikan ordusunda görevli Yüzbaşı Nathan Micheal Smith, ABD Başkanı Barack Obama’ya dava açtı.

Kuveyt’te istihbarat subayı olarak görev yapan Yüzbaşı Smith, Amerikan ordusunun terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) yaptığı askeri mühalelerin yasal olmadığını savunuyor.

Obama’nın IŞİD’e müdahale kararının Amerikan Kongre’sinden onay almadığını ifade eden Yüzbaşı Smith, Obama’dan gerekli onayı almasını ya da IŞİD’e yönelik operasyonları durdurmasını istiyor.

OBAMA ONAY ALDIĞINI BELİRTİYOR

Kongrenin gerekli onayı yıllar önce verdiğini ifade eden Başkan Obama, operasyon kararlarını 11 Eylül 2001’den sonra kongrenin Başkan George Bush döneminde onayladığı yasalara dayandırıyor.

11 Eylül 2001’de ABD’de bulunan İkiz Kuleler, Usame Bin Ladin’in önderliğini yaptığı El Kaide örgütü tarafından saldırıya uğramıştı.

Amerikan halkının üzerinde büyük bir etki yaratan bu saldırının ardından Amerikan Kongresi, Devlet Başkanı George Bush'a El Kaide ile savaşması için her türlü karar alma yetkisi vermişti.

Yüzbaşı, IŞİD'in ne El Kaide ne örgütün Suriye kolu olan Nusra Cephesi ile organik bir bağı olmadığını savunuyor. Bu iddia açılan davanın dayanağını oluşturuyor. 

 

HABER 7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.