Abbas: Yahudi devletini tanımıyoruz

Abbas: Yahudi devletini tanımıyoruz

Filistin Devlet Başkanı Abbas, "Yahudi devletini tanımıyoruz. Filistin topraklarında İsrail askerlerinin bulunmasını kabul etmeyeceğiz ancak üçüncü bir gücün bölgede bulunmasını olumlu karşılıyoruz" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Yahudi devletini tanımıyoruz. Filistin topraklarında İsrail askerlerinin bulunmasını kabul etmeyeceğiz ancak üçüncü bir gücün bölgede bulunmasını olumlu karşılıyoruz" dedi.

170 İsrailli öğrenciyi makamında kabul eden Abbas, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Kudüs'ün Filistin ve İsrail'in başkenti ve tüm dinlere açık bir şehir olmasından yana olduklarını belirterek, "Kudüs'ün bölünmesini istemiyoruz. Bilakis Kudüs'ün, Yahudi'nin Filistinliyle ortak yaşam alanı ve iki devletin de başkenti olan açık bir şehir olmasını istiyoruz" diye konuştu.

İsrail'in, Filistin topraklarında sürdürdüğü yasadışı yerleşim birimi inşasını eleştiren Abbas, "Yahudi devletini tanımıyoruz. Filistin topraklarında İsrail askerlerinin bulunmasını kabul etmeyeceğiz ancak üçüncü bir gücün bölgede bulunmasını olumlu karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

"İsrail devletinin yanında güven ve barış içinde yaşanacak, başkenti Doğu Kudüs olan 1967 sınırları dahilinde Filistin Devleti'nin kurulması amacıyla barış müzakereleri çerçevesinde yoğun çaba sarf ettik" diyen Abbas, 29 Nisan tarihinin müzakereler için nihai tarih olduğunu belirtti.

Abbas, Filistin yönetiminin, ABD gözetiminde İsrail tarafıyla yapılan müzakerelerin başarılı olmasını ümit ettiğini dile getirdi.

İSRAİLLİ ÖĞRENCİLERİN ZİYARETİ PROTESTO EDİLDİ

Öte yandan, onlarca Filistinli, eski Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın anıt mezarı önünde, Abbas'ın Yahudi öğrencileri kabul etmesini protesto amacıyla eylem düzenledi.
Filistin-İsrail arasında yürütülen müzakerelerin durdurulmasını talep eden grup, "Biz halkız, satılık değiliz", "Vatanın birliğini istiyoruz, İsraille normalleşme değil" şeklinde sloganlar attı.

Filistin güvenlik güçleri, ziyaret çerçevesinde güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkararak eylemcilerin, Arafat'ın kabrinin bulunduğu alana girişine izin vermedi.
Filistin Halk Hareketi aktivistlerinden Zeyd eş-Şabi, Abbas'ın İsrailli öğrencileri kabul etmesine karşı çıktıklarını belirterek, "Filistinli öğrencileri, üniversitelerde rahatsız eden, sıkıntı veren bu öğrenciler değil mi? Bizim de onları burada misafir etmemiz doğru değil" diye konuştu.

Filistin yönetiminin yaptığı söz konusu davranışın, halkı temsil eden bir uygulama olmadığını kaydeden Şabi, 20 yıldır ülkeye hiçbir yarar sağlamayan bu "normalleşme görüşmelerinin" durdurulması gerektiğini savundu.

Fetih İsrail Toplumuyla İletişim Komitesi Başkanı Muhammed el-Medeni, Yahudi gençlerin Abbas'ı ziyaretinin, taraflar arasındaki çatışmayı sonlandırmak amacıyla İsrail toplumuna gönderilen bir mesaj niteliğinde olduğunu belirtmişti.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.