AB Temel Haklar Ajansı: Başörtüsü yasağından memnunuz!

AB Temel Haklar Ajansı: Başörtüsü yasağından memnunuz!

Bediüzzaman'ın 'İkinci Avrupa' dediği zihniyet atağa geçti

AB Temel Haklar Ajansı (FRA), AB Adalet Divanı’nın başörtüsünün iş yerlerinde yasaklanmasına imkan veren kararını savundu. FRA, iş yerlerinde çalışanlara eşit muamelede bulunulabilmesi açısından bu kararın memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

Merkezi Viyana’da bulunan FRA, Anadolu Ajansı’nın (AA) AB Adalet Divanı’nın başörtüsü kararına ilişkin sorusuna yönelik yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, karara neden olan olay ve Adalet Divanı’nın konuya ilişkin gerekçelerine yer verilerek, “Adalet Divanı’nın aldığı kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Karar, iş yerlerinde çalışan kişilere eşit muamelede bulunulabilmesi noktasında temel sorunların çözümüne imkan sağlıyor” denildi.

Açıklamada, Adalet Divanı’nın konuyu ulusal mahkemelere yönlendirdiği ve böylelikle ileride ortaya çıkabilecek herhangi bir olayın dini sebeplerden kaynaklanan bir ayrımcılık olup olmadığına AB’ye üye ülkelerin ulusal mahkemelerinin karar vereceği belirtildi. 

Merkezi Lüksemburg’da bulunan AB Adalet Divanı, iş yerlerinde çalışanların ‘görünür bir biçimde dini, siyasi, felsefi sembolleri taşımaları’ hakkında Belçika ve Fransa’dan yapılan iki başvuruyu karara bağlamıştı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.