AB Suriye’ye yaptırım kararını 2015'e kadar uzattı

AB Suriye’ye yaptırım kararını 2015'e kadar uzattı

AB, Suriye rejimine yönelik uyguladığı geniş yelpazeye yayılan yaptırımları bir yıl daha uzatma kararı aldı

Avrupa Birliği (AB), ülkede yaşanan olaylar nedeniyle 2011’de Suriye rejimine yönelik olarak devreye soktuğu ve geniş yelpazeye yayılan yaptırımları 1 Haziran 2015’e kadar uzatma kararı aldı.

Bir yıl daha uygulanacak yaptırımlar arasında, aralarında petrol ambargosunun da bulunduğu ihracat ve ithalat yasakları, yatırımlara, finansal aktivitelere ve ulaştırma sektörüne yönelik kısıtlamalar yer alıyor.

AB’den yapılan yazılı açıklamada, kısıtlama uygulanan bireyler listesinin orijinal halinden iki kişinin çıkarıldığı bildirildi. Bu iki kişinin çıkarılması, AB ülkelerine seyahat yasağı uygulanan ve malvarlıkları dondurulan Suriye yönetimi bağlantılı kişilerin sayısını 179’a düşürdü.

Aralarında Suriye Merkez Bankası’nın da bulunduğu, malvarlıkları dondurulan şirketlere yönelik AB’nin yaptırım listesinde 53 kurum yer alıyor.

AB’nin yaptırım listesine ilişkin 31 Mayıs 2013’te aldığı kapsamlı gözden geçirme kararı çerçevesinde alınan uzatma kararı, yazılı prosedürle kabul edildikten sonra AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanarak bugün yürürlüğe girdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.