AB sivillerin katledilmesini kınadı

AB sivillerin katledilmesini kınadı

Avrupa Birliği, İsrail'in Gazze sahilinde oynayan dört çocuğu katletmesinin bütünüyle kabul edilemez olduğunu vurguladı ve ayrım gözetmeksizin sivillerin öldürülmesini kınadı.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın sözcüsü Maja Kocijancic, "insani gerekçelerle ilan edilen ateşkesin Gazze'den roket atışıyla sona erdirilmesinden ve İsrail'in kara harekatı başlatmasından son derece endişeli olduklarını" söyledi.
 
Günlük olağan basın toplantısında soruları cevaplandıran Kocijancic, son gelişmelerin ateşkes çabalarını daha acil hale getirdiğini belirtti.
 
Taraflara tansiyonu düşürmeleri ve şiddeti sona erdirmeleri çağrısında bulunan Kocijancic, İsrail'in Gazze sahilinde oynayan dört çocuğu katletmesi başta olmak üzere sivilleri hedef alan birçok saldırısının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini vurguladı ve derhal soruşturulmasını istedi.
 
Hiçbir ayrım yapılmaksızın sivillerin öldürülmesini kınayan Kocijancic, İsrail'e savunma hakkını kullanırken orantısız güç kullanmama ve sivilleri koruma zorunluluğunu hatırlattı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.