AB sağlanan ateşkesten memnun

AB sağlanan ateşkesten memnun

Avrupa Birliği, Filistinli gruplarla İsrail arasında varılan 72 saatlik ateşkesi memnuniyetle karşıladığını belirtirken, tüm tarafların ateşkesin koşullarına saygı göstermesini istedi.

Avrupa Birliği (AB), Filistinli gruplarla İsrail arasında varılan 72 saatlik ateşkesi memnuniyetle karşıladığını belirtirken, tüm tarafların ateşkesin koşullarına saygı göstermesini istedi.
 
AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’a bağlı olarak çalışan Avrupa Dış Eylem Servisi’nden (EEAS) yapılan yazılı açıklamada, “Sivil can kayıpları derhal durmalı. Gazze Şeridi’nden roket atışları durmalı” denildi.
 
Anlaşmanın sağlanması konusundaki tüm çabaların, özellikle Mısır’ın girişiminin övüldüğü açıklamada, mevcut ateşkesin kalıcı hale dönüştürülebilmesine yönelik umut dile getirildi.
 
AB’nin, İsrail ve Filistin halklarının meşru güvenlik, insani ve sosyoekonomik ihtiyaçlarını karşılayan kapsamlı ve sürdürülebilir bir çözüme katkı sağlamaya hazır olduğunun belirtildiği açıklamada, “Tüm taraflara bu fırsatı kaçırmama çağrısı yapıyoruz” ifadelerine yer verildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.