AB idam kararlarından 'endişeli'

AB idam kararlarından 'endişeli'

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Ashton, Mısır'da 528 kişiye verilen idam cezaları nedeniyle endişelerinin giderek arttığını belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Lüksemburg'da gerçekleştirilen AB Dışişleri Konseyi öncesi düzenlediği basın toplantısında, Mısır'daki seçimlere gözlemci heyeti gönderme konusunda anlaştıklarını belirtti.

Mısır ziyareti sırasında, lojistik nedenlerden dolayı, adaylardan sadece eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştüğünü belirten Ashton, Mısır ile güçlü ortaklık ve Mısır halkının ilerlemesini istediklerini kaydetti.

Seçimlerin, Mısır'daki yaşamın bir sonraki aşamasının başlangıcının habercisi olmasını istediklerine işaret eden Ashton, "Ancak son gelişmeler, özellikle de 500'den fazla kişiye idam cezası verilmesi nedeniyle endişelerimiz artıyor' dedi.

Mısır'da bir araya geldiği yetkililerin bunun bir süreç olduğunu ve cezaların uygulanacağı anlamına gelmediğini vurguladığını belirten Ashton, buna rağmen cezalarla gönderilen sinyalin olumsuz olduğunu dile getirdi.

Temaslarında tutuklanan gazeteciler ile aktivistlerin durumunu da ele aldığını ifade eden Ashton, 'Mısır'daki yaşamın bir sonraki aşamasının çok olumlu olacağına inanıyorum" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.