'AB Europalia ile Anadolu'yu tanıyacak'

'AB Europalia ile Anadolu'yu tanıyacak'

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Europalia Kültür ve Sanat Festivali'nin AB ülkeleri ile Türkiye'nin ilişkilerini daha da artıracağını, Avrupalıların Anadolu'yu yakından tanıyacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Europalia Kültür ve Sanat Festivali'nin Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile Türkiye'nin mevcut ilişkilerini daha da artıracağını belirterek, etkinliğin, turizme, kültürel alışverişe ve ticarete olumlu katkı sağlayacağını böylece Avrupalıların Anadolu insanını daha yakından tanıyacağını söyledi.

Topçu, AA Brüksel Ofisi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel temaslarını ve Avrupa'nın en prestijli festivallerinden olan, iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl Türkiye'nin konuk ülke olduğu Europalia Kültür ve Sanat Festivali'ni değerlendirdi.

Topçu, çeşitli ortamlarda gerçekleşen görüşmelerde Suriye ve Iraklı sığınmacılar konusunun ve terör örgütlerinin ana başlıklar olduğunu belirterek, "Belçika'da Kral, Başbakan, Meclis Başkanı, bakanlar, herkes Türkiye'nin Suriyeli ve Iraklı mülteciler konusunda ne kadar güzel şeyler yaptığını, örneğini hiçbir yerde görmedikleri kamplar olduğunu, çok ciddi paralar harcandığını söylüyor. Ama neticede somut bir şey ortaya koymuyorlar. İyi niyet belirtiyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Europalia Kültür ve Sanat Festivali

Bu yıl 25'incisi düzenlenen Europalia Kültür ve Sanat Festivali'nde Türkiye'nin konuk ülke olduğunu belirten Topçu, iki yılda bir düzenlenen festivalde 4 ay süresince Anadolu'dan eserlerinin Avrupa'da sergileneceğini söyledi.

Topçu, etkinlikler kapsamında arkeolojik ve kültürel eserlerin sergileneceğine dikkati çekerek, kültür ve sanatın, edebiyat, resim, şiir, müzik gibi çeşitli kollarının da görücüye çıkacağını anlattı.

Europalia'ya 250'nin üzerinde kültür varlığı eseri getirildiğini anımsatan Topçu, "Roma'dan, Bizans'tan, geçmiş medeniyetlerden ve Türk İslam medeniyetinden sergilenen eserler var" dedi.

Topçu, festivalin resmi açılışının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Belçika Kralı Philippe ve eşi Kraliçe Mathilde'in katıldığı törenle yapıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

 "Güzel bir açılış oldu. Anadolu'nun bütün renkleri çok güzel sergilendi. Bu faaliyet Avrupa Birliği ülkeleri ile var olan ilişkilerimizi daha yükseklere taşıyacak kanaatini taşıyorum. Turizmi canlandıracak. Kültürel alışverişlerimizi canlandıracak. Ticaretimizi canlandıracak. AB ülkelerinde yaşayan insanlar, Türk insanını, Anadolu insanını Europalia vesilesiyle daha yakından tanımış olacak."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.