AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'ten tepki

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'ten tepki

AB Bakanı Çelik, Avusturya'da yeni kurulan hükümetin programındaki "AB'nin Türkiye ile müzakereleri kesmesi ve bunun için müttefikler aranacağı" ifadesine tepki gösterdi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avusturya'da yeni kurulan hükümetin programındaki "AB'nin Türkiye ile müzakereleri kesmesi ve bunun için müttefikler aranacağı" ifadesine tepki gösterdi.

"Demokratik değerlere saldırı başladı"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Avusturya’da merkez sağ(?) ve aşırı sağ partiler arasında kurulması kararlaştırılan hükümet temel demokratik değerlere gecikmeksizin saldırmaya başladı." dedi.

AB Bakanı, "Bu 'müttefik arama' işi ne kötü anıları çağrıştırıyor tarihten. Bu koalisyonla ilk defa AB içinde aşırı sağ iktidara geliyor. Ve Avrupa Birliği’ni Weimar Cumhuriyeti’nin akıbetine sürükleme gayreti içinde olacaklarını ilan ediyorlar." ifadesini kullandı.

İslam düşmanlığına dikkat çekti

Yıllarca AB için tehdidin dışardan geleceğinin beklendiğine işaret eden Çelik, "Şu anda AB değerlerini tehdit eden akımlar içerde yükselmektedir. İslam düşmanı, antisemitik, göçmen düşmanı, yabancı düşmanı partiler yükselmektedir. Şimdi bu akım Avusturya’da iktidar olmuştur. Avusturya yakın tarihten ders almalıdır. Türkiye ile müzakereleri kesmek için müttefik aramak yerine, Türkiye ile çok güçlü ilişkiler kurmak için müttefikler aramalıdır. Bu Avrupa'yı sarsan krizlere karşı tarihsel ve stratejik pozitif bir hamle yapmanın tek yoludur." değerlendirmelerinde bulundu. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.