AA'ya uluslararası fotoğraf ödülü

AA'ya uluslararası fotoğraf ödülü

Anadolu Ajansı’nın (AA) Peru’daki foto muhabiri Sebastian Castenada’nın fotoğrafları, dünyanın en önemli basın fotoğrafı yarışmalarından Pictures of the Year International'da (POYI) "Röportaj Dalı Mükemmeliyet Ödülü"ne layık görüldü.

Peru’daki Ayabaca Tutsak Hz. İsa Kilisesi'ne yapılan hac ziyaretiyle ilgili çektiği fotoğraflarla yarışan AA foto muhabirlerinden Sebastian Castenada, yarışmanın röportaj dalında Özel Haber Kategorisi Mükemmeliyet Ödülü'nü (Award of Excellence) kazandı.

AA foto muhabiri Castenada’nın foto röportajı, her yıl ekim ayında binlerce Perulunun And dağlarının kuzeyindeki Ayabaca kasabasında bulunan ve "topalları yürüttüğü, hastaları iyileştirdiği" gibi mucizeleri olduğuna inanılan Tutsak Hz. İsa Kilisesi'ni (Señor Cautivo de Ayabaca) ziyarete gitmelerini yansıtıyor. Kendilerini "günahkarlar" olarak adlandıran ziyaretçilerden bazıları kiliseye çamur içinde sürünerek ulaşıyor.  

ABD'deki Missouri Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi tarafından 1944’ten bu yana düzenlenen yarışmada her yıl basın fotoğrafçılığı alanında uzman jüri tarafından üç hafta boyunca açık oturum şeklinde yapılan değerlendirmenin ardından çeşitli kategorilerde ödüller veriliyor. 

Yarışmanın bu yılki jürisinde Melissa Lyttle, James Oatway, Patrick Witty, Jacqueline Larma, Gary Hershorn, Paul Kitagaki Jr. , Jamie Squire, Adrees Latif, Deanne Fitzmaurice, Annie Griffiths, John Kaplan, Meredith Birkett Hogan, Kim Komenich, Stephen Mayes ve Janet Reeves yer aldı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.