AA'nın 'Yeni Nesil Habercilik Eğitimi'nde ilk ders yapıldı

AA'nın 'Yeni Nesil Habercilik Eğitimi'nde ilk ders yapıldı

AA Haber Akademisinde gazeteci yetiştirmek amacıyla İstanbul'da düzenlenen "Yeni Nesil Habercilik Eğitimi" programında ilk ders yapıldı.

Anadolu Ajansının (AA) 100. yıl vizyonu çerçevesinde kurulan AA Haber Akademisinde gazeteci yetiştirmek amacıyla İstanbul'da düzenlenen "Yeni Nesil Habercilik Eğitimi" başladı.

AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, "Yeni Nesil Habercilik Eğitimi" açılışında yaptığı konuşmada, programa katılmaya hak kazananları tebrik etti.

AA'nın eğitim programlarının marka haline geldiğini ifade eden Sel, "Şansınız, çok iyi bir kadroyla çalışacak olmanız ve ileriye yönelik birçok bilgiler edinmeniz. Can kulağıyla bu arkadaşlarımızı dinlemenizi ve pratik çalışmaları iyi bir şekilde takip etmenizi tavsiye ederim" dedi.

"Gazetecilik bir yaşam biçimi"

AA Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez ise foto muhabirliği, kameramanlık, diplomasi muhabirliği, spor muhabirliği eğitimlerinin yapılmasının planlandığını söyledi.

Gazetecinin eğitimle belli bir noktaya gelebileceğini ancak eğitimle gazeteci olunamayacağını ifade eden Sönmez, "İletişim fakültesi okudum, iş bulamadım' diye bir şey yok, gazetecilik bir yaşam biçimi. Etrafınızdaki her şeye bir haberci gözüyle bakıp, iş çıkartıp, bir röportaj yapmanız ve yazı dizisi yazmanız mümkün. 'Yeni Nesil Habercilik Eğitimi', bu anlamda büyük bir avantaj olacak" diye konuştu.

"Yeni Nesil Habercilik Eğitimi" programı kapsamındaki dersler 18 Aralık Cuma günü sona erecek. "Yeni Nesil Habercilik Eğitimi" mülakatına 270 kişi katılmış, 58 kişi eğitim almaya hak kazanmıştı. Eğitimi başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.