AA'nın İslam Dünyası Haber Paketi üç dilde yayın yapacak

AA'nın İslam Dünyası Haber Paketi üç dilde yayın yapacak

Anadolu Ajansı, yeni ürünü "İslam Dünyası Paketi" ile İslam dünyasındaki gelişmeleri İngilizce, Türkçe ve Arapça olarak abonelere ulaştırmayı hedefliyor.

Anadolu Ajansı, yeni ürünü "İslam Dünyası Paketi" ile İslam dünyasındaki gelişmeleri İngilizce, Türkçe ve Arapça olarak abonelere ulaştırmayı hedefliyor.

Güvenli ve evrensel haber ağıyla İslam dünyasındaki bağları kuvvetlendirmek, İslam dünyasının miras ve değerlerine katkı sunmak için geliştirilen yeni ürün, günlük flaş haber, rutin haberler ve videolardan oluşuyor.

Politika, ekonomi, ticaret, din, sanat, kültür, spor ve diğer birçok alanda haber içeriği sağlamak üzere planlanan paket, İngilizce, Arapça ve Türkçe olmak üzere üç dilde yayın yapacak.

İslam Dünyası Paketi aracılığıyla en güncel haberler, fotoğraflar ve videolar Anadolu Ajansının haber akış sistemi (HAS) ve Muslim World News mobil uygulamasıyla internet üzerinden, müşteri kitlesi bulunan haber ajansları, medya organları, STK'lar ve Müslüman topluluklar, üniversiteler ile araştırma enstitüleri ve diplomatik misyonlara ulaştırılacak.

İslam dünyası odaklı ülke analizleri, ekonomi, basın ve din raporları, özel haberler, etkinlik takvimi ile görsel katalog içeriğiyle yayın yapacak haber paketi, politik, ekonomik, sosyal gelişmeleri takip eden medya kuruluşları, bireysel kullanıcılar, sivil toplum kuruluşları ve araştırma merkezleri için olmazsa olmaz bir kaynak oluşturuyor.

Çalışmalar 2015 ekim ayında başladı

Haber paketiyle ilgili çalışmalar, 2015 yılı ekim ayında başlatıldı. Hazırlık safhasının ardından İslam dünyasıyla bağlantılı kurum ve kuruluşlarla yapılan görüşmelerde işbirliği imkanları araştırıldı, ihtiyaçlar belirlendi.

Hazırlık çalışmaları kapsamında üniversitelerle ortaklaşa yürütülen projeyle İslam dünyasından öğrencilerle gerekli mülakatlar yapıldıktan sonra adaylara İstanbul'da eğitim verildi ve alanında uzman bir kadro oluşturuldu.

İslam Dünyası Paketi'nin kapsamının genişletilmesi amacıyla Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Yunus Emre Enstitüsü gibi kurumlarla koordinasyon toplantıları ve ortak projeler yürütülüyor.

Haber paketinin tanıtım çalışmaları, bu yıl ABD'nin Baltimore kentinde ICNA-MAS toplantısının yanı sıra Endonezya'nın başkenti Cakarta'da AA genel müdür yardımcılarının katılımıyla yapıldı, 50 farklı kurum ve kişiye deneme hesabı açıldı.

Ücretsiz hizmet verecek

İngilizce ve Türkçe uygulamaları kullanıma hazır paketin, Arapça kısmı kısa sürede sonlanacak.

Kullanıcı versiyonu hazır durumda olan ve App Store'dan da indirilebilen İslam Dünyası Paketi ilk üç ay ücretsiz hizmet verecek.

İslam Dünyası Paketi'nin mobil uygulaması, 2-5 Eylül'de ABD'nin Chicago kentinde düzenlenecek ISNA yıllık toplantısındaki tanıtımla son kullanıcının karşısına çıkacak. 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.