AA harabeye dönen Kobani'yi görüntüledi

AA harabeye dönen Kobani'yi görüntüledi

Anadolu Ajansı ekipleri, yaklaşık 2 aydır devam eden çatışmalar nedeniyle adeta enkaz yığına dönen Kobani'yi görüntüledi.

Halep'e bağlı Kobani (Ayn el Arap), terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında çatışmalar nedeniyle adeta harabeye döndü. 
 
Kobani'de yaklaşık 2 aydır devam eden çatışmaların yoğunluğu kısmen azaldı. İlçeyi doğu, batı ve güney kesiminden kuşatan terör örgütünün son günlerde savunma pozisyonuna geçtiği ve bazı mahallelerden de geri çekildiği gözlendi.
 
Gelişmeleri, Suriye sınırındaki Suruç ilçesi ve savaş bölgesinden takip eden Anadolu Ajansı (AA) ekipleri, 2 ayda enkaz yığınına dönen Kobani'yi görüntüledi. Ağır silahların kullanıldığı çatışmalardan geriye ise yıkılan binalar, harabeye dönen mahalleler, çöken altyapı ve hurdaya dönen araçlar kaldı.
 
IŞİD'in çekildiği bölgelere ilerleyen bazı Kürt gruplar ise keskin nişancılardan korunmak için sokak aralarına halı ve çarşaf gibi malzemeler astıkları görülüyor. Sivil halkın bulunmadığı Kobani'de birçok binanın da intihar saldırıları ve havan mermileri nedeniyle yıkıldığı gözlendi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.