99 okulda 21 bin 562 tablet bilgisayar dağıtıldı

99 okulda 21 bin 562 tablet bilgisayar dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitimde Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi kapsamında, Adana'da altyapısı ve donanımları tamamlanan 99 okulda öğretmen ve öğrencilere toplamda 21 bin 562 tablet bilgisayar dağıtıldı.

Vali Hüseyin Avni Coş, merkez Çukurova ilçesinde Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi ve merkez ilçe Seyhan'da Danişment Gazi Anadolu Lisesi'nde törenlere katılarak, öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı.

Vali Hüseyin Avni Coş, düzenlenen törenlerde yaptığı konuşmada, FATİH Projesinin dünyada eşi benzeri olmayan, devletin sınırlı imkanlarının önemli bir bölümünün tahsis edildiği bir büyük proje olduğunu söyledi.

Proje kapsamında Adana'da 21 bin 562 tablet bilgisayarı dağıtıldığını vurgulayan Vali Coş, 'FATİH projesi ile sadece tablet bilgisayar dağıtma değil, aynı zamanda çok çeşitli dersleri daha anlaşılır bir şekilde teknolojinin imkânlarından yararlanarak, öğrencilerimizi daha donanımlı bir şekilde yetiştirilmesi amaçlanmıştır' dedi.

Vali Coş, eğitimde daha ileriye gidilebilmesi için herkesin üzerine düşen görevler olduğunu belirterek, 'Daha fazla çalışarak, öğrenebilir ve öğretebiliriz. Toplam kalite dediğimiz olguya eğitim alanında erişe bilmemiz için bireysel kaliteye ulaşmadan toplumsal kaliteye ulaşamayız. Dolayısıyla bireysel olarak üstlendiğimiz görev ve sorumlulukları daha iyi yapabilmek için büyük bir gayret içerisinde olmamız gerekir.  Zamanımız en büyük hazinemizdir. Hayatta her şeyi yeniden kazanabiliriz. Fakat kaybettiğimiz zamanı geri kazanmamız mümkün değil. Hepimizin ömrü sınırlı bir hazinedir. Bu hazineyi en iyi bir şekilde kullanmamız gerekir. FATİH Projesi ile dağıtılan tabletlerin eğitimdeki başarı çıtasını daha yukarılara çıkarmasını temenni ediyorum' şeklinde konuştu.

Vali Coş, konuşmasının ardından öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı.

Projenin Adana'da uygulandığı bu güne kadar 99 okulda 21 bin 562 tablet bilgisayar öğretmen ve öğrencilere ulaştırılmış oldu.

Törenlerde okul idaresi ve öğrenciler tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Vali Hüseyin Avni Coş, öğrenciler ile sohbet ederek, çiçek verdi.

Tablet dağıtımına Vali Hüseyin Avni Coş'un yanı sıra Çukurova Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.