971 sığınmacı kurtarıldı

971 sığınmacı kurtarıldı

İzmir'in Dikili, Menemen ve Çeşme ilçelerinde yapılan operasyonlarda, insan kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen 24 şüpheli jandarma ekiplerince yakalandı.

Operasyonda, jandarma ekibi, ölüm yolculuğuna çıkarılacak 971 sığınmacıyı kurtardı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bugün sabah Dikili, Menemen ve Çeşme ilçelerinde insan kaçakçılığına yönelik operasyon yaptı. Dikili ilçesi Bademli mahallesinde önleyici hizmet görevinde bulunan jandarma devriyesi tarafından Pista plajında bulunan iki koyda 12 bot ve motor ile denize açılmak üzere olan sığınmacılar kurtarılırken operasyonda organizatörler yakalandı. Operasyonda 12 bot ve motora el konulurken toplam 595 sığınmacı kurtarıldı.

Öte yandan İzmir İl Jandarma Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından Dikili ilçesi Bademli mahallesi Hayıtlı koyunda yapılan kurtarma operasyonunda 150 kişi, 'ölüm yolculuğuna' çıkmadan jandarma ekiplerince engel olundu. Jandarma, Dikili ilçesi Çandarlı mahallesinde 40 sığınmacıyı kurtardı. Bir başka olayda ise, Menemen ilçesinde jandarma ekiplerince yapılan yol kontrolünde 145 sığınmacıyı Dikili istikametine götüren 5 kişi yakalandı. Beş araca el konulurken sığınmacılar kurtarıldı. Ayrıca, jandarma ekipleri tarafından Çeşme ilçesinde sahile açılmak isteyen 81 sığınmacı kurtarılırken yapılan operasyonda 4 araç, 1 bot ve 1 motor ele geçirildi. Organizatör 6 şüpheli yakalandı. 

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.