9 ilde 10 sağlık lisesi açılacak

9 ilde 10 sağlık lisesi açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, sağlık personeli açığını kapatmak için 2013-2014 eğitim öğretim yılında 9 ilde 10 yeni sağlık meslek lisesini hizmete açacak.

Son yıllarda adeta iş garantili olarak görülen ve özel sektör temsilcilerinin bir bir açılışını gerçekleştirdiği Sağlık Meslek Liselerine Milli Eğitim Bakanlığı da ağırlık vermeye başladı. Bakanlık, 2'si Kayseri'de olmak üzere Adıyaman, Bingöl, Konya, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat ve Şanlıurfa illerinde toplam 10 sağlık meslek lisesini hizmete sunacak.

Adıyaman'da hemşirelik alanında “Gölbaşı Anadolu Meslek Lisesi” hemşirelik, Bingöl'de “Genç Anadolu Sağlık Meslek Lisesi” hemşirelik ve tıbbi sekreterlik, Kayseri'de “Sarız Anadolu Sağlık Mesleki Lisesi” hemşirelik ve “Hamdi Oral Anadolu Sağlık Meslek Lisesi” hemşirelik ve acil tıp teknisyenliği dalında, Konya'da “Bozkır Anadolu Meslek Lisesi”, Ordu'da “Gölköy Anadolu Sağlık Meslek Lisesi”, Samsun'da Akpınar hemşirelik ve acil tıp teknisyenliği dalında, Sivas'ta “Şarkışla Anadolu Sağlık Meslek Lisesi”ni, Tokat'ta Yeşilyurt Anadolu Meslek Lisesi'ni, Şanlıurfa'da ise “Abdurrahman Şimşek Anadolu Meslek Lisesi”ni 2013-2014 eğitim öğretim döneminde hizmete açacak.

Türkiye