83 yaşındaki nine 'demokrasi nöbeti'nde

83 yaşındaki nine 'demokrasi nöbeti'nde

Türkiye'de 27 Mayıs ve 12 Eylül darbeleri ile 12 Mart Muhtırası ve 28 Şubat sürecinde yaşananlara şahit olan 83 yaşındaki Hazal Altun, bir daha aynı mağduriyetlerle karşılaşılmaması için sabaha kadar nöbet tutuyor.

Batman'da 83 yaşındaki Hazal Altun, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı tepkisini, ilerleyen yaşına rağmen meydanda sabaha kadar nöbet tutarak gösteriyor.

Türkiye'de 27 Mayıs ve 12 Eylül darbeleri ile 12 Mart Muhtırası ve 28 Şubat sürecinde yaşananlara şahit olan 9 çocuk, 50 torun sahibi Altun, bir daha aynı mağduriyetlerle karşılaşılmaması için her gün Turgut Özal Bulvarı'ndaki demokrasi nöbetine katılıyor.

Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine çıktığı meydanda, o günden beri demokrasi nöbetini sürdürdüğünü söyledi.

27 Mayıs ve 12 Eylül darbeleri ile 12 Mart Muhtırası ve 28 Şubat sürecinde yaşanan mağduriyetlerin akıllarından çıkmadığını ifade eden Altun, "O dönemlerdeki acımasızlığı iliklerimize kadar yaşadık. Askeri darbeler ülkeyi felakete ve geriye götürür." dedi.

"Tankların, topların önüne uzanmaya hazırız"

"Dönemin Başbakanı Menderes'e ve sonraki darbede bu ülkeye yaşatılanların bir daha yaşanmaması için nöbetteyim. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, 'Tankların önüne uzanın' dese ben ve çocuklarım tankların, topların önüne uzanmaya hazırız." ifadelerini kullanan Altun, demokrasi nöbetinde Türkiye için sabaha kadar dua ettiğini dile getirdi.

Altun, geçmişte yaşananların acısının hala yüreklerde olduğunu, bu nedenle yürümekte güçlük çekmesine rağmen çocuklarının otomobille bıraktığı Turgut Özal Bulvarı'nda demokrasi nöbetine katıldığını belirtti.

"Cumhurbaşkanımız için, devletimiz için, Türkiye'nin ilelebet var olması için buradayım. Allah'ın melekleri Cumhurbaşkanımızla olsun." diyen Altun, 7'den 70'e tüm vatandaşların nöbete katıldığını anlattı.

Gençlerin, geçmişte darbe dönemlerinde yaşanan sıkıntıları öğrendikten sonra, bu darbe girişimine tepkilerini en sert şekilde ortaya koyduğunu vurgulayan Altun, "Gençlerimizi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmeleri, ülkeyi yakıp yıkmaları, vatandaşlara zulüm yapmaları için değil, ülkenin muhafazası için askere gönderiyoruz." diye konuştu.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.