83 milyon vatandaş için 83 milyon fidan dikilecek

83 milyon vatandaş için 83 milyon fidan dikilecek

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Geleceğe Nefes Kampanyası kapsamında bu yıl yeni bir hedef belirlediklerini ifade ederek, "83 milyon vatandaşımız için 83 milyon fidanı birlikte dikeceğiz." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Isparta'da İyaş Kongre Merkezi'nde düzenlenen Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fahri Doktora Tevcih Töreni'nde yaptığı konuşmada, yaptıkları hizmetlerin hepsinin topluma değer kattığını dile getiren Pakdemirli, 2019'da güzel işlere imza attıklarını bildirdi. 

Cumhuriyet tarihini en önemli kampanyalarından biri olan Geleceğe Nefes Kampanyası'nı gerçekleştirdiklerini aktaran Pakdemirli, bunu Bakanlığın kampanyası olarak başlattıklarını ama milletin kampanyası haline getirdiklerini vurguladı.

Kasımın 11'inde saat 11.11'de 1 milyon 400 bin insanın tüm Türkiye'de fidan dikmek için 7'den 70'e sahaya çıktığını anımsatan Pakdemirli, şöyle devam etti:

"O gün 13,8 milyon fidanı 4 saat gibi kısa bir sürede dikerek tarihe not olarak iki Guinness Dünya Rekoru kırdık. O gün bakanlığımın en mutlu gününü yaşadım. Güzel bir kampanya oldu. Bu sene yeni bir hedef koyduk. 83 milyon vatandaşımız için 83 milyon fidanı birlikte dikeceğiz. Allah'a şükürler olsun ki milletimizin vatan, millet sevgisinin yanında yeşil sevgisi de çok önde gelen sevgilerden bir tanesi. Milletimizle bu kampanyaları sürdürmeye devam edeceğiz. Nisanda 2020'deki Geleceğe Nefes Kampanyası'nın lansmanını yapacağız. Cumhurbaşkanımıza özellikle teşekkür ediyorum, bu heyecanımızı, milletin heyecanını gördü ve 11 Kasım'ı Milli Ağaçlandırma Günü ilan ederek vatandaşlarımıza ve tüm ülkemize hediye etti."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.