81 İl’den 81 Ortopedik Engelli İstanbul’da Buluştu

81 İl’den 81 Ortopedik Engelli İstanbul’da Buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin 81 ilinden 81 ortopedik engelli bireyleri 4 gün boyunca İBB Florya Engelliler Yaz Kampı’nda misafir etti, çeşitli aktivitelerle İstanbul’u tanıttı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin işbirliğinde hayata geçen “81 İlden 81 Misafirim Var Projesi” kapsamında Türkiye’nin 81 ilinden 81 omurilik felçli, İstanbul’da buluştu. Engellilik konusunda sosyal farkındalığı arttırmak için gerçekleştirilen proje; sosyal bütünleşmenin ve bir beraberlik kültürünün oluşması amaçlandı. 

İSEM Müdürü Yeliz Yıldız Kökenek; “İstanbul’da Yaşayan Her Engelliye Ulaşma Hedefindeyiz”“81 İlden 81 Misafirim Var Projesi” Proje tanıtım toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürü (İSEM) Yeliz Yıldız Kökenek, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş,  İBB İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik ve özel sektörden pek çok temsilci katıldı. İSEM Müdürü Yeliz Yıldız Kökenek, toplantıda yapmış olduğu konuşmada İBB Engelliler Müdürlüğü olarak bütün engel gruplarına hizmet ettiklerini belirtti. İstanbul’da yaşayan her engelli bireye ulaşmayı amaçladıklarını kaydeden Kökenek; “İstihdamdan eğitime, sağlıktan erişilebilirliğe sosyal yaşamı çok yönlü destekleyen hizmetleri engelli bireylere ulaştırıyoruz”, dedi. TOFD Başkanı Ramazan Baş; “Sayın Kadir Topbaş’a Öncü Çalışmalarından Dolayı Çok Teşekkür ederiz.”  

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş da yapmış olduğu konuşmada;  “81 İlden 81 Misafirim Var Projesi’yle bugün Türkiye’yi burada bir arada görmek nasip oldu. Bu organizasyonlarla bir araya gelerek ortak sorunlara çözüm üretmek için çalışıyoruz. Günümüzde engelliliğe dair çok büyük değişimler yaşandı. Öncelikle bu değişime en çok katkı sağlayan ve bu dönüşüme öncülük eden Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a çok teşekkür ederiz”, açıklamalarını yaptı.  

Proje kapsamında Türkiye’nin farklı illerinden İstanbul’a gelen 81 misafir ilk gün İBB Florya Engelliler Yaz Kampı’nda Açık Hava Sanat Atölyesi çalışmasına katıldı. Ebru, takı tasarımı ve resim gibi görsel sanatlar uygulamalarına katıldılar. Futbol Tutkusuyla Dolu 81 Misafir, Galatasaray Spor Kulübündeydi. “81 İlden 81 Misafirim Var Projesi kapsamında 81 misafir tarafından Galatasaray Spor Kulübünü ziyaret etti. Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı antrenmanını büyük bir heyecanla izleyen 81 misafir, antrenman sonunda Galatasaraylı Futbolcularla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.