800 bin Gazzelinin su ihtiyacı karşılanacak

800 bin Gazzelinin su ihtiyacı karşılanacak

Gazze'de, Türkiye tarafından finanse edilen ve yaklaşık 800 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak su kuyularının açılışı yapıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam ile Gazze'ye gelen Türkiye'nin Kudüs Büyükelçisi Mustafa Sarnıç, Eş-Şucaiyye Mahallesi'nde su kuyuları açılışını gerçekleştirdi ve yapım aşamasındaki Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi ile İsrail saldırılarından zarar gören Gazze İslam Üniversitesini ziyaret etti.  
 
Sarnıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'de açtıkları su kuyularıyla halkın ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini, Türkiye olarak Gazze'nin yeniden imarı için gereken yardımı sunacaklarını söyledi.
 
Sarnıç, "Biz bugün buraya son İsrail saldırılarında zarar gören binaların yeniden imar sürecinin nasıl işlediğini görmeye geldik" dedi.
 
TİKA Başkanı Çam ise Gazze'de kalacakları 2 gün boyunca Türkiye'nin finanse ettiği projelerin işleyişini yakından takip edeceklerini bildirdi. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Gazze'ye geldiklerini söyleyen Çam, "Açılışını yaptığımız kuyular, yaklaşık 800 bin Gazzelinin su ihtiyacını karşılayacak" dedi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.