80 Öğretmen 'Erasmus Plus Eğitimi' aldı

80 Öğretmen 'Erasmus Plus Eğitimi' aldı

APAM ile İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde projeye meraklı 80 öğretmene 'Erasmus Plus Eğitimi' verildi.

İlkadım Kaymakamlığı Avrupa Birliği ve Proje Araştırma Geliştirme Merkezi (APAM) ile İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde projeye meraklı 80 öğretmene 'Erasmus Plus Eğitimi' verildi.'Erasmus Plus Eğitimi' toplantısına İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, APAM Koordinatörü Leman Özay ve 80 öğretmen katıldı.

Etkinlikte konuşan İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlkadım'da bir proje kültürü olduğunu söyledi. İlçede her kurumun yaptıkları projeler olduğunu söyleyen Narinoğlu, "Fakat bunları bir çatı altında toplama ihtiyacı vardı. İlçede ne oluyor ne bitiyor, aynı alanda farklı kurum kuruluşlarda kişiler çalışıyor amaç hedeflerimizi birleştirerek bir alana yoğunlaşmak gibi bir genel yönetim eksiğimiz vardı, bunu biz sağladık.

Avrupa Birliği ve Proje Araştırma ve Geliştirme Merkezi'ne biraz yoğunlaştık. Daha çok yurt içi kurumsal projeler arasında koordinasyon gibi konulara yoğunlaştık ama gördük ki, Avrupa Birliği tarafımız biraz eksik kalıyor. Bu yüzden Avrupa Birliği yurt içi ayağı olan ve bütün dünya ile kucaklaşan bir evrensel proje çerçevesi çizildi. Bunun ekipleri kurumsallaşması oturuyor ve bundan sonra projeler yapacağız. Daha çok dünyayla kaynaşacağız. Daha çok ilçemize, Samsunumuza, ülkemize kaynak çekeceğiz. Bu eğitimlerle güzel projeler çıkacak. Bu projelerle ilçemiz ülkemiz kazanacak" dedi.

Eğitimi 2 ayrı bölümde sunan APAM AB Proje Uzmanı Ebru Othan, Erasmus Plus'un genel tanıtımı, Bireysel Hareketlilik ve Stratejik Ortaklıklar, Okul Eğitimi, Meslek Eğitimi, Yetişkin Eğitimi AB Projeleri ve Spor konu başlıklarında eğitim verdi.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.