8 yılda 1000 kişiye vesile oldu

8 yılda 1000 kişiye vesile oldu

Ailesinden başlayarak yakınları ve arkadaşlarına İslam'ı anlatan Belçikalı Veronique Cools (25), 8 yılda bin kişiye ulaştı.

Belçikalı Veronique Cools, önce kendisi İslam'la tanıştı, ardından da ailesinden başlayarak yakınları ve arkadaşlarına İslam'ı anlattı. 8 yılda bin kişinin müslüman olmasına vesile oldu.
 
Genç yaşlarda İslam'ı araştırmaya başlayan ve aradığı cevapları bulunca Müslüman olan Belçikalı Veronique Cools (25), ailesinden başlayarak yakınlarına ve arkadaşlarına dinini anlatarak 8 yılda binden fazla kişinin İslam'ı bulmasına vesile oldu.
 
Müslüman arkadaşlarından etkilenerek İslam'ı araştıran, Türk öğretmenlerin verdiği din derslerine girip kendini hazır hissettiğinde Müslüman olan Cools, "Başlangıçta çok zorlandım. Birçokları beni yadırgadı. Sabır ve kararlılıkla gerçek İslam'ı anlatarak önyargıları yıkmaya çalıştım" dedi.
 
EVİNİ İSLAMİ MERKEZ YAPTI
 
Cools’un tüm ailesi kısa sürede Müslümanlığı benimseyince evlerinin giriş katını Belçikalı Müslümanlar’ın eğitimi gibi faaliyetler için toplanabilecekleri bir merkeze dönüştürdü. Ailesiyle kurduğu "Yeni Müslüman Kardeşler" adlı sivil toplum örgütüyle Belçikalılar’ı İslam'la tanıştırıp destek olan Cools, röportaj sürerken de camilerde dağıtılacak iftarlık hurmaları paketledi.
 
PEYGAMBERİMİZ DAHA BÜYÜK SIKINTILAR YAŞADI
 
Batı da Müslüman olmanın zorluğuna değinen Cools, "Ama Peygamberimiz Hz. Muhammed çok daha büyük sıkıntılar yaşadı. Önyargılar İslam'ın gerçek haliyle tanınmamasından kaynaklanıyor. Müslümanlar olarak topluma kendimizi daha iyi anlatmalıyız" dedi.Yeni Müslüman Kardeşler örgütünde çoğunluğu kadın binden fazla Belçikalı Müslüman var. Ülkede ise 50 bine yakın Müslüman bulunuyor.
 
Bugün

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum