8 Ekim Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklandı mı? Bugün Açıklanır mı?

8 Ekim Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklandı mı? Bugün Açıklanır mı?

Ehliyet sahibi olmak isteyenlerin direksiyon sınavına girmeye hak kazanmak için girdikleri ve 8 Ekim 2016'da yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS-5) sonuçları merak ediliyor. Ehliyet Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Stajyer Sürücü adaylarının 8 Ekim 2016 tarihinde saat 11.00'da girdiği Ehliyet Sınavı'nın sonuçları merakla bekleniyor. Ehliyet almak için kurslara başvurmuş olan ve uzunca zamandır çalışan pek çok kişi direksiyon sınavına girmeye hak kazanmak için Ehliyet Sınavı'nı (MTSKS) geçmek zorunda.

Peki 8 Ekim Ehliyet Sınavı'nın sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet Sınav Sonucu'nun ne zaman açıklanacağı henüz net olarak belli değil. Bir önceki sınav olan MTSKS-4 27 Ağustos 2016'da yapılmıştı ve sonuçları 11 gün sonra açıklanmıştı. Bugün itibari ile bu sınavın da 11.günü doluyor. Yani sonuçlar bugün açıklanabilir.  Ama açıklanmazsa bile sonuçların en geç 21 Ekim 2016 Cuma gününe kadar açıklanması bekleniyor.

Stajyer Ehliyet Nedir?

Ehliyet Sınavı'ndan sonra Direksiyon Sınavı'nı da başarı ile tamamlayıp, ehliyet almaya hak kazanan bir kişi eskisi gibi doğrudan ehliyetini alıp trafiğe katılma hakkı kazanamıyor. Değişen sistem ile birlikte ehliyet için gereken sınavları geçen bir kimse 2 yıl boyunca stajyer ehliyete sahip olacak. 2 Yıl boyunca trafikte kuralları ihlal eden davranışlar sergilemediği sürece de 2 yıl sonra normal ehliyet kazanmaya hak kazanabilecek.

2 yıllık süre içinde 5 kez kırmızı ışık kuralını ihlal eden, 5 kez hız sınırlarını aşan, alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olan ve 75 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri ise geri alınarak iptal edilecek.

Ehliyeti iptal edilen sürücü tekrar sürücü kursuna başlayacak ve süreç baştan işleyecek.

Risalehaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum