76 bin iş sağlığı uzmanı daha göreve başlayacak

76 bin iş sağlığı uzmanı daha göreve başlayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iş güvenliği uzmanlığı ve iş yeri hekimliği sınavlarının sonuçlarını açıkladı.

Çelik, yeni göreve başlayacak 75 bin 990 kişi ile birlikte, sahada toplam 89 bin 867 iş güvenliği uzmanının bulunacağını kaydetti. Çelik, 21 bin 159 da işyeri hekiminin görev yapacağını açıkladı.

Bakan Çelik, yaptığı yazılı açıklamada 264 bin 132 çok tehlikeli sınıfı, 333 bin 250 tehlikeli sınıfı ve 804 bin 771 az tehlikeli sınıfına giren işyeri bulunduğu bilgisini verdi. Çelik, 21 Aralık tarihinde yapılan sınavda başarılı olan adayların bu alanda çalışacaklarını söyledi. Adayların göreve başlaması ile birlikte çok tehlikeli sınıfı işyeri tetkikinde uzman başına düşen aylık işyeri sayısının 18, tehlikeli sınıfı işyeri tetkikinde uzman başına aylık 4, az tehlikeli sınıfı işyeri tetkikinde uzman başına aylık 11 işyeri düştüğünü açıkladı. Yapılan uygulamalar ile işverenlerin cezalandırılması gibi özel bir amaç güdülmediğini vurgulayan Çelik, İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünün yerleştirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.