75 engelli ve ailesi kutsal topraklara uğurlandı

75 engelli ve ailesi kutsal topraklara uğurlandı

Tüm Özürlüler ve Aileleri Derneği (TÜMÖZDER) tarafından engelliler ve ailelerinin umreye götürülmesi için 3 ay önce başlatılan kampanya çerçevesinde 75 engelli ve ailesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Resul Yönet'in haberi:

Hayırseverlerin yardımıyla umreye gönderilen 75 engelli ve aileleri Ankara Sincan Güngörmüşler Konağında toplanarak okunan duaların ardından Sincan Müftüsü Osman Şener ve yakınları tarafından uğurlandı. Kampanya kapsamında görme engelli, işitme engelli vatandaşlar ve aileleri umreye gitti.

Dernek olarak kampanyayı 3 ay önce başlattıklarını belirten TÜMÖZDER Başkanı Mehmet Ali Bakici; “Başlattığımız kampanyanın Allah'ın izniyle sonuna geldik. 75 kişinin umre giderleri için gereken parayı hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla temin ettik. Ben burada hayırsever işadamlarımıza, ağabeylerimize ablalarımıza şunu söylemek istiyorum; biz kampanyayı başlattığımızda 55 kişiyi umreye götürmeyi planlamıştık. Fakat bizim milletimiz o kadar civanmert ki o kadar yüreği geniş ki çok duygusal çok farklı bir o kadarda güzel hadiselerle karşılaştık. Bir kişinin umre masrafları bin 40 Euro. Bu hayırlı işte bizi arayan hayırseverler sadece yurt içinden değil yurt dışından da birçok ülkeden arayan hayırseverlerimiz oldu.” dedi.

Hayırseverlerin yardımlarının beklenen den fazla olması umreye gidecek engelli sayısını 75 çıkarttıklarını söyleyen Bakici; “Sadece 3 hayırseverimiz 20 kişinin umre masraflarını karşılayarak bu kutlu yolculuğa bu hayırlı işe vesile oldular. Ben katkıda bulunan bütün herkese çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Hiç şüphe yok ki onlarda bu kutsal görevdeki sevaplardan nasiplerini alacaklardır. O kadar çok ilgi oldu ki umre organizasyonumuza toplanan paralardan arta kalanı ile de seneye 30 kişiyi umreye göndereceğiz. Ben son olarak bizim sesimizi duyurmamız için aracı olan bütün medya kuruluşlarına, özellikle bizi hiç yalnız bırakmayan Cihan Haber Ajansı’na çok teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.