73 yaşına Müslüman olarak girdi

73 yaşına Müslüman olarak girdi

Samsun'un Havza İlçesi Huzurevi'nde Rum asıllı 72 yaşındaki Anatasiadi İstiratonik ile 82 yaşındaki Sefer Bolat yeni yıla girerken evlendi. Rum asıllı kadın aynı zamanda müslüman oldu.

Samsun'un Havza İlçesi'nde Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Rum asıllı Anatasiadi İstiratonik ile Sefer Bolat, dünyaevine girdi. Huzurevinde yapılan nikah töreni öncesinde Havza Müftüsü Lütfi Kocatürk, Rum asıllı Türk vatandaşı Anatasiadi İstiratonik'e müslümanlığı anlatıp Kelime-i şehadet getirmesine yardımcı oldu. Müslüman olan kadın 'Gülizar' ismini aldı. Müftü Kocatürk daha sonra kadına Kuran-ı Kerim hediye etti.

Ardından da çiftin nikahı kıyıldı. Havza Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Necati Karoğlan tarafından kıyılan nikahta çiftin şahitliklerini ise Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili Tekin Balcı yaptı. Çift huzurevi sakinlerinin de katıldığı nikah töreninde mutluluklarını dile getirdi. Gelinlik ve damatlık giyen çift alkışlar arasında mutluluğa adım attı.

GÖKÇEADA'DA TANIŞMIŞLAR

Sefer Bolat Gökçeada'da tanıştıklarını belirterek, "Bir arkadaşım sayesinde Anatasiadi ile tanıştım. Bir kızı ile yalnız yaşıyordu. 1993 yılında ben memleketim Samsun'a geldim. İrtibatımız kesilmedi. Sonra onu da yanıma aldım ve huzurevine yerleştik. 27 yıldır birlikteyiz. Nikah yapmaya karar verdik. Çok mutluyum" dedi.
Havza Kaymakamı Aşper Tanrısever, nikah töreni sonrası çifte bir ömür boyu mutluluklar dileyerek evlilik cüzdanını kadına verdi. Tanrısever, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve kendi adına geline iki adet çeyrek altın taktı. Nikahın ardından davetliler yerel sanatçıların seslendirdiği şarkı ve türküler ile gönüllerince eğlendi.
Hem yılbaşı eğlencesi hem de düğün törenine Havza Kaymakamı Alper Tanrısever'in yanısıra, Havza Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Özdemir, Havza Belediye Başkan Vekili Seyit Ahmet Ünal, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili Tekin Balcı, Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hasan Göktuğ, bazı protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.