700 bin teröriste ev sahipliği yapıyoruz!

700 bin teröriste ev sahipliği yapıyoruz!

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Amerikalı mevkidaşı Kerry ile Cenevre Gölü kıyısında bulunan Montrö Sarayı’nda gerçekleştirilen konferans sırasında ayaküstü bir araya geldi.

Cenevre-2 konferansında Türkiye’yi temsil eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Şam heyetinin muhaliflere ‘terörist’ demesine tepki gösterdi.

Davutoğlu toplantıdaki konuşmasında, Dışişleri Bakanı Velid Muallim’in, konferansta ülkedeki terörizm sorununun tartışılacağı yönündeki açıklamalarına gönderme yaparak, “Evet Suriye’de 5 milyon terörist var. Bunlar Esed rejimine karşı yaşamaya çalışıyor.” dedi. Davutoğlu, evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli sivillere dikkat çekerek, “Bizler 700 bin kişiye ev sahipliği yapıyoruz ve bunlar terörist olarak adlandırılmakta. Bunlardan 8 bin 500’ü ise  Türkiye’de doğan  çoçuk teröristler. İki milyon terörist de başka ülkelerde mülteci konumunda, beş milyon terörist de evlerinden edilmiş durumda. Çok daha fazla sayıda terörist de Suriye rejiminin elinden kaçmaya çalışıyor değil mi? Biz Suriye’de kimlerin terörist olduğunu biliyoruz. Suriye rejimi vatandaşlarının ölümüne neden oluyor ve kendi halkına saldırıyor.” diye konuştu.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.