70 yaşındaki Ümmühan ninenin ehliyet azmi

70 yaşındaki Ümmühan ninenin ehliyet azmi

Ordu'da yaşayan 70 yaşındaki Ümmühan Mazlumoğlu, otomobil kullanma hayalini gerçekleştirmek için önce ilkokulu bitirdi, ardından ehliyet alabilmek için kursa başladı.

Ordulu 70 yaşındaki Ümmühan Mazlumoğlu, otomobil kullanma hayalini gerçekleştirmek için ilkokulu bitirdikten sonra sürücü kursuna başladı.

Ünye ilçesinde parkinson hastası eşi Ahmet Mazlumoğlu ile yaşayan Ümmühan Mazlumoğlu, gençliğinde hayalini kurduğu sürücü belgesini alabilmek için ilkokulu dışarıdan bitirerek diplomasını aldı. Ardından sürücü kursuna yazılan ve iki kere de yazılı sınava giren Mazlumoğlu, bu sınavlardan başarısız olsa da ehliyet alma azminden vazgeçmedi.

Günün belirli günlerinde kursta derslere giren Mazlumoğlu, simülatör yardımıyla araç kullanmanın tekniklerini öğreniyor.

Ümmühan Mazlumoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri otomobil kullanmaya meraklı olduğunu ancak bir türlü fırsat bulup ehliyet alamadığını söyledi.

Otomobil kullanımı rüyalarına girdi
Otomobil kullanmanın rüyalarına girdiğini dile getiren Mazlumoğlu, "Gece rüyamda araç kullanıyordum. Uyandığımda bile 'keşke uyanmasaydım da biraz daha araç kullansaydım' diyordum. Şimdi bu fırsatı 70 yaşında buldum. İnşallah rüyalarımı, bu hayalimi gerçekleştireceğim" dedi.

Mazlumoğlu, en son kızları ehliyet aldıktan sonra bu hevesinin yeniden canlandığını ve sürücü kursuna kayıt yaptırma kararı aldığını anlatarak, "Ehliyet alabilmek için önce ilkokulu bitirmem gerekiyordu. Bunun için de ilkokulu dışarıdan bitirerek diploma sahibi oldum. Geçtiğimiz aralık ayında da kursa kayıt yaptırdım. Bu zamana kadar iki sefer yazılı sınava girdim. Başarılı olamadım ama ehliyet azmimden vazgeçmedim. Şimdi sınavlara daha sıkı çalışıyorum" diye konuştu.

"Eşimi gezdirmek, onu rahat ettirmek istiyorum"
Mazlumoğlu, ehliyet sınavını kazanması durumunda hemen otomobil satın alacağını, rahatsızlığından dolayı yürümekte güçlük çeken eşini istediği her yere götüreceğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu yaşta araç kullanmaya heves etmemde en çok eşimin sağlık durumu etkili olmuştur. En büyük amaçlarımdan biri ehliyeti aldıktan sonra eşimi istediği yere götürebilmek. En fazla onu gezdireyim, onu rahat ettireyim istiyorum. O benim için çok değerli. Bazen onu hastaneye götürebilmek için araç bulamadık, istediği yere götüremedik. İnşallah bundan sonra sadece onu gezdirmek için bile bu ehliyeti almak istiyorum."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.