7 yaşında namaza başladılar

7 yaşında namaza başladılar

Kahramanmaraş’ta, İl Müftülüğü ve Tüm Din Hizmetleri Derneği birlikteliğinde ′7 Yaşındayım, Namaza Başlıyorum′ faaliyeti tertiplendi.

Kahramanmaraş’ta, İl Müftülüğü ve Tüm Din Hizmetleri Derneği (Tüm Din-Der), birlikteliğinde ‘7 Yaşındayım Namaza Başlıyorum’ faaliyeti düzenledi. Türkiye’nin en büyük cami arasında gösterilen Abdulhamithan Camii’nde gerçekleştirilen faaliyette buluşan çocuklar topluca namaz kıldı, ülkenin birlik ve bütünlüğü için dualar etti.

Programa aileleriyle birlikte katılan minikler, büyükler nezaretinde cami avlusunda abdest aldı. 7 yaşındaki Murat Gönül’ün ezan okumasıyla camide saf tutan 3 bin çocuk, yine 7 yaşındaki Mustafa Çuhadar’ın imamlığında 2 rekat namaz kıldı.

Namazın ardından çocukların Kur’ân tilavetiyle devam eden faaliyet, Mahmut Sami Ustaoğlu isimli çocuğun minberde hutbe okuması ve Ayşe Zişan Uzun adlı kız çocuğunun duasıyla son buldu. Faaliyet sonrası, namaz kıldırın, ezan, Kur’ân ve hutbe okuyan 4 çocuğa bisiklet hediye edildi.

ÇOCUKLAR KAPANMAYAN AMEL DEFTERİMİZ

Faaliyete katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Ömer Menekşe, iyi evlat yetiştirmenin önemine değindi. Çocuklara ilk manevî aşının bebekliğinde yapıldığını hatırlatan Menekşe, “Yeni doğan çocuğun sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet getiririz. İlk manevî aşıyı işte orada çocuğa yaparız. Eğer gerçekten büyük hesap gününe çocuklarımızı seccademize varis olarak hazırlayabiliyorsak biz ve çocuklarımız büyük günün sınavına hazırız demektir” dedi.

Menekşe, hayırlı bir evladın dünyanın en büyük nimeti olduğunu aktararak “ Bu çocuklar bizim evladımız ve onlar sayesinde büyük bir nimete sahibiz. Fakat büyük bir imtihanla da karşı karşıyayız. Nedir o? derseniz, evinize, barkınıza, malınıza, mülkünüze bu çocuklar varis olacak. Peki, bizler bu çocuklarımızı seccademize varis olacak şekilde yetiştirdik mi? İşte bunu yapamamış isek vay halimize. Peygamberin dilinde cennet çiçekleri olan cıvıl cıvıl çocuklarımız bizim kapanmayan amel defterimizdir” diye konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.