7 yaşında namaza başladılar

7 yaşında namaza başladılar

İzmir Bayraklı ilçe müftülüğü ve Tüm Din Hizmetleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “7 yaşındayım Namaza Başlıyorum” merasimine 3 bin çocuk katıldı. Minikler ezan ve Kur’an okudu, yüzlerce arkadaş bir arada namaz kıldı.

Bayraklı Müftülüğü ve Tüm Din Hizmetleri Derneği’nin (Tüm-Din-DER) ortaklaşa düzenlediği “7 Yaşındayım Namaza Başlıyorum” merasimi, geçtiğimiz günlerde Fatih Camii’nde gerçekleştirildi.

 Programa yoğun ilgi gösteren aileler ve çocuklar Fatih Camii’ni ve avlusunu hınca hınç doldurdu. Yaklaşık 3000 çocuk programa iştirak etti.
Program saat 12.00’de çocuk okuyucu Abdullah Mutlu’nun Aşr-ı Şerifi ile başladı. İlçe Müftüsü Adem Dobur’un açılış konuşması ve diğer protokol konuşmalarıyla devam etti.

Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz’ün yanısıra İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, İl müftü Yardımcıları Ekrem Saylam, Muharrem Gül, Tüm-Din-DER Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin ve çevre ilçe müftüleri de iştirak ettiler.

ÇOCUKLAR OMUZ OMUZA NAMAZ KILDI

‘7 Yaşındayım Namaza Başlıyorum’ merasimi, Osman Yavaş adlı minik kardeşimizin okuduğu ezan ile başladı. Temsili kılınan namazda müezzin ve imam da yine çocuklardan seçildi. Kerem İlik, Ezan Duasını, müezzinliği ise Osman Yavaş yaptı. Namaz kılmak için mihraba geçen A.Kadir Şen’in aldığı tekbirle arkasında yüzlerce arkadaşı da onunla birlikte namaza başladı. Kılınan namazın ardından hediyeler verildi.

Cami içi programın ardından il vaizlerimizden Yasin Güngör ve Ahmet Şahin’in ekibi Nasreddin Hoca, Hacivat, Karagöz ve Tuzsuz Deli Bekir tiplemeleri, ilahi, yarışma vb. çocuklara unutamayacağı bir gün yaşattılar.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.