7 yaşında kaçtığı Kur'an'a 52 yaşında sarıldı

7 yaşında kaçtığı Kur'an'a 52 yaşında sarıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki Mehmet Ali Akış, yardım almadan kendi kendine Kur’an-ı Kerim öğrendi.

Fırat mahallesinde yaşamını sürdüren, 12 çocuk babası Akış, 52 yaşındayken 3 ayda hiç yardım almadan Kur’an’ı hatmetti.

Akış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yaşında köyde imamın yanında kuran öğrenmeye çalıştığını ancak, imamın, kulağına taş parçası koyarak kendisini dövdüğü ve bu yüzden Kur'an öğrenmeden kaçtığını söyledi.

 O zaman cahil olduğunu ve hayatın hep böyle devam edeceğini sandığını belirten Akış, 52 yaşına geldikten sonra kendi kendine yavaş yavaş kuran öğrenmeye başladığını kaydetti.

Cenabı Allah’ın bu takdiri ve bu kuvveti kendisine verdiğini dile getiren Akış, şöyle konuştu:

"Ben kendi kendime kuran okuyorum, öğrendim ve hatim ettim. Allah’a çok hamd ediyorum beni o dereceden bu dereceye getirdi her zaman şükrediyorum. Herkese nasip etmesini diliyorum. Alfabeye bakarak yavaş yavaş öğrendim. Elif diye Türkçe yazıyordu hem Türkçesi vardı hem Arapçası vardı öyle başladım ve şu an Kur'anı hepsini öğrendim ve manasının yarsını da biliyorum. Yani küçük ayetlerin manasını hepsini izah ediyorum. Allah’a çok şükür şu an ben çok çok seviniyorum. Hatta Kur'an okurken bazen de ağlıyorum heyecandan. Ben nasıl o dereceden bu dereceye geldim diye kendi kendime söylüyorum."

Kamyon şoförü olduğu için her zaman okuyamadığını, onca işe rağmen 3 ayda Kur’anı okuduğunu belirten Akış, "Günde bir cüz okuyorum. Herkese tavsiye ediyorum. Kur'an'dan başka bir şey var mı bizi Allah’a götürecek? Bizi, ahrette imana götürecek olan Kur'an'dır. Kur'an-ı Kerim okumayı herkese tavsiye ediyorum. Yaşı geçmiş geçmemiş herkes okumalı ben şimdi diyorum, keşke 10 yaşında öğrenseydim daha iyi olurdu." şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.