7. Uluslararası Öğrenci Buluşması

7. Uluslararası Öğrenci Buluşması

Buluşma, 10-12 Mayıs tarihlerinde 20 farklı şehirde düzenlenecek

Risale Haber-Haber Merkezi
 
7. Uluslararası Öğrenci Buluşması 10-12 Mayıs tarihlerinde 20 farklı şehirde düzenlenecek. UDEF Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat, buluşma hakkında bilgi verdi:
 
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) misafir öğrenci buluşmalarının yedincisini gerçekleştiriyor. Türkiye’de eğitim gören 103 ülkeden 14 bin öğrenci kültürlerini tanıtmak için 10-12 Mayıs tarihleri arasında dünyayı Türkiye’ye taşıyacaklar. 10 Mayıs’taki Eminönü Meydanı’ndaki görkemli açılış ve meydan etkinliklerinin ardından 17 Mayıs’ta Abdi İpekçi Kapalı Spor Salonu’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bir program yapılacak.
 
Her ülkenin etnik kostümleri, yemekleri, objeleri ile kendilerini tanıtacakları organizasyon bir şölen havasında geçecek.  25 uluslararası öğrenci derneğinin işbirliğiyle yapılan buluşma ülkemizde okuyan misafir öğrencilerin birbiriyle tanıştırılması ve halkla buluşturulması için yapılıyor. 80 farklı etkinlikle renklendirilecek olan öğrenci buluşmasında misafir öğrenciler stantlarında ziyaretçilerini ağırlayacak.
 
Uluslararası Öğrenci Buluşması 20 ilde eş zamanlı olarak düzenlenecek. Meydanlarda kurulacak 450 çadırda 700 ülke standıyla etkinlikler Türkiye’nin dört bir yanını kuşatacak. Geçtiğimiz yıllarda bakanlar, milletvekilleri ve siyasi parti liderleri gibi pek çok ismin katıldığı buluşmalara bu yıl da yoğun katılım bekleniyor.
 
Yabancı Öğrenciden Misafir Öğrenciye
 
Uluslararası Öğrenci Buluşmaları, eğitim için Türkiye’yi tercih eden uluslararası öğrencilerin varlığından kamuoyunun haberdar olması yönünde ciddi çalışmalar yapıyor.  UDEF bu öğrencilerin “yabancı” değil “misafir” olarak görülmesini sağlamak amacını taşıyor. Misafir öğrenciler kendi ülkelerinin adeta gönüllü elçisi oluyorlar.
 
Bolat uluslararası öğrenci farkındalığını oluşturarak bu alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaptıklarını söyledi. “Bu farkındalık bizlere ilmin sınırı olmadığını hatırlatıyor” diyen Bolat, bu yıl salon programı ile öğrenci buluşmalarının taçlanacağını ifade etti.
 
10 yıl önce başlayan çalışmalarının bugün katlanarak büyüdüğünü ve yurt dışından eğitim için gelen öğrencilerde ciddi bir artış olduğunu kaydeden Bolat, “şu an ülkemizde 160 ülkeden 55 bin öğrenci eğitim alıyor, 2010 yılında 17 bin olan sayı dört yılda dört kat arttı. Önümüzdeki birkaç yıl içinde öğrenci sayısı 250 bine ulaşacak” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.