7 milyon Suriyeli gıda yardımı bekliyor

7 milyon Suriyeli gıda yardımı bekliyor

Dünya Gıda Programı basın Sözcüsü Casella, 2014’te acil gıda yardımına ihtiyaç duyacak 7 milyon Suriyeli için 2 milyar dolarlık yardım toplama çabalarının sürdüğünü açıkladı

Birleşmiş Milletler örgütü Dünya Gıda Programı (WFP), 2014 yılında 7 milyon Suriyeli’nin acil gıda yardımına ihtiyaç duyacağını bunun için 2 milyar dolarlık yardım toplama çabası içerisinde olduğunu açıkladı.

Merkezi Roma’da bulunan dünyanın en büyük açlıkla mücadele kurumu WFP’nin basın sözcüsü Emilia Casella, Suriye’deki son gelişmelere istinaden AA’ya yaptığı özel açıklamada, WFP’nin gıda yardımına ihtiyaç duyan Suriyeliler için yerine ve kimliğine bakılmaksızın yardım ulaştırmak için devrede olduğunu belirtti.

Suriye’deki çatışma ortamının devam ettiğini kaydeden sözcü Casella, WFP 2014 yılında acil gıda yardımına ihtiyaç duyacak 7 milyon Suriyeli için 2 milyar dolarlık yardım toplamak için çabalarını sürdürüyor. Bu 7 milyondan 4,25’i halen Suriye’de, 2,9 milyon komşu ülkelerde gıda yardımına ihtiyaç duyan mülteci konumunda. Suriyelilere yardım etmek, WFP’nin şimdiye kadar karşılaştığı en zorlu, karmaşık ve acil yardım konusudur” dedi.

Kurumun geçen yıl aralık ayında Suriye’de 3,8 milyon kişiye gıda yardımı sağladığı ve lojistik-operasyonel kapasitesini Ocak ayında 4,25 milyon kişiye yardım edecek düzeye yükselttiğini de dile getiren Casella, “WFP, çatışmalardan etkilenen insanlara gıda yardımı ulaştırmak için her hafta yaklaşık 40 milyon dolar yardım sağlamak zorundadır” ifadesini kullanıldı.

WFP’nin Suriye’de barışın sağlanması için yapılacak Cenevre-2 Konferansı'na katılıp, katılmayacağı ya da bu ülkedeki açlıkla ilgili herhangi bir rapor sunup, sunmayacağı yönündeki soruya da sözcü Casella, “WFP, Cenevre-2 Konferansı'na katılmıyor. Suriye’deki krizin çözümü siyasi bir durum ve biz siyaseti siyasetçilere bırakıyoruz. Hızlı bir çözüm ve başarı olmasını ümit ediyoruz. WFP olarak ülkesinden kaçan ve Suriye’de bulunan savunmasız durumdaki Suriyelilerin ihtiyaçlarına odaklanmış durumdayız” yanıtını verdi.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.