7 köyün ulaşımını sağlayan köprü tehlike altında

7 köyün ulaşımını sağlayan köprü tehlike altında

Bartın’da Kozcağız yolu üzerinde bulunan ve 7 köyün ulaşımın sağlayan köprü, üzerinde oluşan çatlaklar ve betondaki kaymalar nedeniyle yıkılma tehlikesi yaşıyor.

Beşik gibi sallanan köprüden geçen araçlar ve yayalar büyük korku yaşarken, bölge sakinleri olası bir felaket yaşanmadan önlem alınmasını istedi.

Köprüden her gün korku ve tedirginlik içerisinde köprüden geçtiklerini söyleyen bölge sakinlerinden Ahmet isimli vatandaş, yetkililerden köprüye acilen müdahale etmelerini istedi. Bartın İl Özel İdaresi’nin şantiyesinin de bölgede bulunması nedeniyle her gün köprüden tonlarca yükle tır ve kamyonlarında geçtiğini ifade eden bölge sakini, “Köprü şu an beşik gibi sallanıyor. Buraya acilen önlem alınması lazım. 20 metrelik alan boşta duruyor. Ufak araçlar geçince sallanıyor. Buradan ağır tonajlı araçlarda geçiyor. Allah göstermesin büyük bir facia yaşanabilir” dedi. 
 
“İKİNCİ ÇAYCUMA FACİASI YAŞANABİLİR” 
2012 yılında Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 10 kişinin öldüğü ve 5 kişinin de kayıp olduğu köprü faciasının yetkililere ders olması gerektiğini de ifade eden bölge sakini, “Çaycuma’da da köprü çöktü, insanlar öldü. Orada böyle çatlakta yoktu. Allah korusun burada da aynısı yaşanabilir” diye konuştu.
 
ÇAYCUMA’DA 15 KİŞİ ÖLDÜ 
6 Nisan 2012 yılında Zonguldak’ın Çaycuma ilçe girişinde bulunan 252 metre uzunluğundaki köprünün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle köprüde yürüyen 4 kişi ve içinde 11 kişinin bulunduğu minibüs, köprünün altından geçen Filyos Çayı'na düşmüştü. Aralarında dönemin Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in babası 79 yaşındaki Kemal Gülşen'in de bulunduğu 15 kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenlerden 4 kişinin cesedi hala bulunamadı.  

İha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.