7. Geleneksel Mekke Nur talebeleri buluşması gerçekleşti

7. Geleneksel Mekke Nur talebeleri buluşması gerçekleşti

Geleneksel olarak her sene Hacc mevsiminde gerçekleştirilen Mekke Nur talebeleri buluşmasının yedincisi 17 Eylül Perşembe günü Mekke-i Mükerreme’de bulunan Risale-i Nur dershanesinde gerçekleştirildi.

Risale Haber – Haber Merkezi

Dünyanın çeşitli ülkelerinden ve Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinden üç yüzden fazla Nur talebesinin iştirak ettiği buluşmada Nur talebeleri bulundukları yerlerde yapılan Nur hizmetlerinden şevk ve hizmete medar olacak anektodlar anlattılar.

Mekke buluşması programa iştirak eden Nur talebelerinin tanışması ile başladı. Mekke Üniversitesi profesörlerinden Dr. Abdurrezzak Zafer ve Dr. Sibğetullah gibi bir çok alimin yanında Mekke ahalisinden ve Seyyidler cemaatinden Seyyid Elmas gibi bir çok kimseler bu gecemize iştirak ettiler.

foto_galeri-002.gif

Dr. Abdurrezzak'ın yaptığı açış konuşmasına dünyanın dört bir tarafından katılan misafirlere hoş geldiniz diyerek başladı. Risale-i Nurları nasıl tanıdığını ve Risale-i Nur hizmetlerinin Araplar ve özellikle Suudiler arasında nasıl yayıldığını anlattığı konuşmasında dinleyicileri şevk ve heyecana gark etti.

Dr. Sibğetullah'ın Risale-i Nurların ruhları ve nefisleri nasıl terbiye edip mü'minleri nasıl hakiki bir kul ettiği konusunda manidar ve etkileyici bir konuşma yaparken; Seyyid Elmas Mekke’de Araplar arasındaki Risale-i Nur hizmetlerinin başlangıcı gelişimi ve bugün vardığı nokta hakkında ki bilgilendirme konuşması tüm dinleyenleri sürur gözyaşlarına boğdu.

Daha sonra günün anlam ve ehemmiyetine uygun olarak, genel anlamıyla Arap dünyasında ve hususî anlamıyla Suudi Arabistanda Risale-i Nur hizmetlerinin ve Risale-i Nur Dershanelerinin açılması gelişimi ve bugün geldiği noktayı kronolojik olarak anlatan Abdülhamit Doğan’ın konuşması sonrasında Suudi Arabistan’daki Risale-i Nur hizmetlerinin anlatıldığı bir slayt gösterisi yapıldı.

Dört saatlik süren program, katılan misafirlere ikram edilen yemekten sonra yapılan Hatim duası ile son buldu.

foto_galeri-002.gif

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.