7 bine yakın sığınmacı

7 bine yakın sığınmacı

Sırbistan'a girdiSon 24 saat içerisinde 7 bine yakın sığınmacı Makedonya üzerinden Sırbistan'a girdi.

Daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan binlerce sığınmacı Makedonya üzerinden Sırbistan'a girmeye devam ediyor.

 Yunanistan'dan Makedonya'ya, oradan da Sırbistan'a giriş yapan binlerce mülteci, yağmura ve soğuk havaya rağmen umuda yolculuklarını sürdürüyor. Ülkenin güneyindeki Preşevo'da bulunan mülteci kabul merkezinin önünde bekleyen sığınmacılar arasında çocuklar ve engelliler de bulunuyor.
 
Preşevo'da görev yapan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) yetkililerinden alınan bilgiye göre, son 24 saat içerisinde Makedonya üzerinden ülkeye 7 bine yakın yeni sığınmacı giriş yaptı.
 
Bölgedeki BMMYK temsilcisi Valjon Arifi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece dün gece ülkeye 2 bin sığınmacının girdiğini belirterek hareketliliğin önümüzdeki günlerde de süreceğini aktardı.
 
Yunanistan'daki BMMYK temsilcileriyle sürekli irtibat halinde olduklarını söyleyen Arifi, önümüzde 10 gün içerisinde Sırbistan'a 30 bine yakın yeni sığınmacının girmesinin beklendiğini ifade etti.
 
Batı Avrupa yolunda "koridor" olarak kullanılan Sırbistan'a yıl başından itibaren 180 binden fazla sığınmacı giriş yaptı.
 
Deniz yoluyla Yunanistan'a gelen sığınmacılar, buradan Makedonya'ya giriş yapıyor. Makedonya'nın güneyindeki Gevgeli'den trenlerle Sırbistan sınırına yakın bir noktada bulunan Tabanovtse'ye gelen sığınmacılar buradan Preşevo'ya ulaşıyor. Sığınmacılar daha sonra otobüslerle Hırvatistan'a geçerek Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışıyor.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.