7 bin okul müdürüne rotasyon

7 bin okul müdürüne rotasyon

Milli Eğitim Bakanlığı'nda yer alan 40 bin okul yöneticisinden 7 bini 75 puan altında aldığı için görev yeri değiştiriliyor.

Görev yeri değiştirilen yöneticiler bulundukları okulda yöneticilik yapamayacak, ancak başka bir okul müdürlüğü ya da müdür yardımcılığı için başvuruda bulunabilecek. Bu yönetciler, yerlerine başka bir yönetici atanana kadar görevlerini sürdürecek.
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Milli Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" geçtiğimiz Mart ayında Meclis'ten geçerek Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre, 4 yılını doldurmuş olan müdürlerin yerlerinin değiştirilmesi kararı çıkmıştı.
 
Bunun sonucunda 4 yıl görev süresi dolan 16 bin yönetici veli, kıdemli öğretmen ve ilçe milli eğitim müdürlerinin de yer aldığı komisyonun değerlendirmesi sonucunda puana göre görevini sürdürmesi ya da ayrılması konusunda karar verildi. 4 yılı dolduran 16 bin yöneticiden 7 bininin okul komisyonları görevde kalmamasına karar verdi. 75 puan altında alan bu yöneticiler yerlerine yeni biri atanıncaya kadar görevlerini sürdürecekler.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.