68 binlik ilde 60 bin kitap okuyucusu

68 binlik ilde 60 bin kitap okuyucusu

68 bin nüfusu olan Kırklareli il merkezinde 60 bin kitap okuyucusu bulunuyor. Kırklareli İl Halk Kütüphanesi 2013 yılı verilerine göre, Kırklareli Kütüphanesi'nden 60 bin kişi yararlanırken, bu sayının yüzde ellisinden fazlasını öğrenciler oluşturuyor.

Kütüphaneden; esnaftan iş adamına kadar her kitleden vatandaş da yararlanıyor.

Birçok kişinin kütüphanelerden ödünç kitap almak yerine o kitabı sanal ortamda okumayı tercih etmesinden dolayı kütüphaneler boş kalmaya başlasa da, Kırklarelililer kitabı sanal ortamda değil de kitabın sayfalarını hissederek okumayı tercih ediyor.

Kırklareli İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hilal Sıcak, "68 bin nüfusa sahip Kırklareli kent merkezinde 60 bin okuyucumuzun olması, Kırklarelililerin kitaba ne kadar düşkün olduğunu göstermektedir" dedi.

Kırklarelililerin sadık birer kitap okuyucusu olduğunu dile getiren Sıcak, "Kırklareli okuyucusu sadık bir okuyucu. Kütüphanemizde sayım yaptığımız zaman ödünç kitap veremediğimizde okuyucularımız bu durumdan biraz şikayet ediyorlar. Çok çeşitli meslek gruplarından vatandaşımız ödünç kitap almaya geliyor ve gün geçtikçe okuyucularımız artıyor. Kırklareli gibi küçük bir şehir için okuyucu sayısı gerçekten çok güzel" ifadelerini kaydetti.

'Okuyucularımız kendilerini evlerinde gibi hissediyor'

Kırklareli İl Halk Kütüphanesi'nde okuma odalarının olduğunu, bu okuma odalarının okuyucuların daha rahat edebilmesi için ev ortamı gibi oluşturulduğunu, okuma oranının bu etkenden dolayı çok iyi olabileceğini belirten Sıcak, "Kütüphanemizde çeşitli okuyucu odalarımız var. Bayanlar, emekliler ve yaşı biraz daha genç olan arkadaşlarımız için. Kütüphanemizi elimizden geldiğince okuyucularımızın rahat etmesi için, ev ortamı oluşturmaya çalıştık. Okuyucularımızdan çok güzel olumlu tepkiler aldık. Kitap okuma oranının bu kadar yukarıda olması belki de bu yüzden" şeklinde konuştu.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.